Νέος γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σκουρλέτης με 126 ψήφους - 18 λευκά

Νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη και επισήμως ο Πάνος Σκουρλέτης, καθώς ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σε σύνολο 144 μελών, ο κ. Σκουρλέτης έλαβε 126 θετικές ψήφους, ενώ καταγράφηκαν 18 λευκά. Η εκλογή του νυν υπουργού Εσωτερικών στη θέση του γενικού γραμματέα συνεπάγεται την άμεσή αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Εντός των επόμενων 24ώρων, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει και το νέο σχήμα της κυβέρνησης, γεγονός που έχει προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε νωρίτερα πως «το κόμμα χρειάζεται μία ακόμη ώθηση, ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης» και πως «είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας. Και ότι κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση και τη συλλογική κομματική μας λειτουργία». Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «γι' αυτούς τους λόγους, αποφάσισα να προτείνω στην Κ.Ε. να εκλέξει ως επόμενο Γραμματέα τον σύντροφο τον Πάνο, τον Σκουρλέτη».
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΣΥΡΙΖΑ