Ante portas ο ανασχηματισμός. Ποιοι μετακινούνται και σε ποιο υπουργείο

Λίγες ώρες μένουν μέχρι τις ανακοινώσεις για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο πρόσωπα κλειδιά.

Πρόσωπα κλειδιά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ είναι τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο Πάνος Καμμένος οι οποίοι θεωρούνται μεν από τους αμετακίνητους της κυβέρνησης αλλά σε περίπτωση που το ζητήσουν είναι δυνατή η μετακίνησή τους σε άλλα υπουργεία.

Αμετακίνητοι από τις θέσεις τους θα πρέπει να θεωρούνται οι κκ Νίκος Κοτζιάς, Έφη Αχτσιόγλου, Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Έλενα Κουντουρά.

Στο υπουργείο Εσωτερικών για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος μετά την επιστροφή του Πάνου Σκουρλέτη στην Κουμουνδούρου και την θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιοι για την θέση του υπουργου εμφανίζονται τόσο ο Νίκος Παππάς όσο και ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Πονοκέφαλος» υπάρχει και για την πλήρωση της θέσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους κκ Δημήτρη Βίτσα και Θοδωρή Δρίτσα να εμφανίζονται οι επικρατέστεροι για την θέση. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί όμως το ενδεχόμενο την θέση να αναλάβει κάποιο εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος.

Για το Υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται πως επικρατέστερος να αναλάβει τη θέση του κ. Κουρουμπλή είναι ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Κοντά στην έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα φαίνεται πως είναι ο κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Σταύρος Κοντονής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Τσιρώνης, Ευάγγελος Αποστόλου και η κυρία Λυδία Κονιόρδου.
Πηγή: skai.gr