Βρούτσης για νόμο Κατρούγκαλου: 21 αχρείαστες μειώσεις στις συντάξεις

Την πεποίθηση του ότι η πρόταση της ΝΔ είναι ρεαλιστική και υπεύθυνη, θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και θα βγάλει από το βάλτο το ασφαλιστικό εξέφρασε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αμετανόητη και εθισμένη στο ψέμα, συνεχίζει - όπως και το 2014 που έταζε τα πάντα στους πάντες - να εξαπατά συνειδητά κοινωνία και πολίτες» ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας, στην προσπάθειά της, να αποκρύψει τις επώδυνες επιπτώσεις που έχουν οι τραγικές επιλογές της, σε εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους η κυβέρνηση επιστρατεύει ψέματα και λαϊκισμό προκειμένου να αλλοιώσει την αλήθεια και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της.

Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει πως ο νόμος Κατρούγκαλου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησαν σε 21 βίαιες, άδικες και αχρείαστες μειώσεις στις συντάξεις -μετά το 2015- αφού πρώτα ενσωμάτωσαν όλες τις προηγούμενες. Συντάξεις, πρόσθεσε που ήδη έχουν περικοπεί για όλους τους νέους συνταξιούχους -από το Μάιο του 2016 και μετά- σε ποσοστό 35% οι κύριες και 44% οι επικουρικές σε σχέση με το 2014! 

Πηγή: skai.gr
TAGS: θεσμοί