Τζανακόπουλος για Φιλοπάππου: Υπάρχει κάμψη στην εγκληματικότητα

Τα στοιχεία που δείχνουν σημάδια κάμψης της εγκληματικότητας, και ιδιαίτερα της μεγάλης εγκληματικότητας, τα τρία τελευταία χρόνια επικαλέστηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη σκιά του χαμού του 25χρονου στου Φιλοπάππου.

Μιλώντας Στο Κόκκινο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό γεγονός, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνουν ό,τι μπορούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των πολιτών σε μια μητρόπολη όπως είναι η Αθήνα. 

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «έχει επενδύσει στην πολιτική σύγκρουση για τα θέματα ασφάλειας» κι αυτό το κάνει «όχι στο πλαίσιο μιας πραγματικής αγωνίας για την ασφάλεια των πολιτών αλλά στο πλαίσιο ενός λόγου που ρέπει, πολλές φορές, προς την ακροδεξιά».

«Έχουμε δυνατότητες να ενισχύσουμε το εισόδημα»


«Ο κύκλος των περικοπών έχει κλείσει κι έχουμε δυνατότητες να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα, χωρίς, βεβαίως, να θέσουμε σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς στόχους», τόνισε επίσης ο υπουργός Επικρατείας. 

Για το θέμα των συντάξεων τόνισε δε πως «αντικειμενικά δεν είναι αναγκαία η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου για να πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι εξακολουθούν να λειτουργούν οι μνημονιακοί μηχανισμοί, είπε ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου» και μίλησε για «στρατηγικό αδιέξοδο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί, ο στόχος του 3,5% για το 2018 αλλά και για το 2019 μπορεί να θεωρείται δεδομένος, και όχι μόνο αυτό, δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος ο οποίος θα ξεπερνάει τα 750.000.000 ευρώ και με βάση όλα αυτά θα υπάρξουν μια σειρά μέτρων κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών» παρατήρησε ο κ. Τζανακόπουλος.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΥΠΡΟΠΟ