Κλείσιμο

ΝΔ: Γιατί ο Τσακαλώτος δεν καταθέτει το νομοσχέδιο για τον παράνομο τζόγο;

Nέα ερώτηση στη Βουλή για την αντιμετώπιση του ιντερνετικού παράνομου τζόγου κατέθεσε την Πέμπτη η ΝΔ, καταλογίζοντας στον αρμόδιο υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο αδικαιολόγητη καθυστέρηση, για την οποία εκφράζει ερωτήματα. 

«Ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πάνω από 5 δισ. υπολογίζεται ετησίως ο τζίρος των παράνομων διαδικτυακών στοιχηματικών εταιρειών ενώ περισσότερες από 2.700 παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν καταγραφεί από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ)» επισημαίνει η Πειραιώς.
 
Η ΝΔ υπενθυμίζει ότι «έχει μετ’ επιτάσεως αξιώσει από την Κυβέρνηση και τον κ. Τσακαλώτο τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου. Ο κ. Τσακαλώτος είχε δεσμευτεί να καταθέσει μέχρι το τέλος του 2017 το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Του υπενθυμίζουμε σήμερα ότι οδεύουμε προς το τέλος του 2018 και ακόμη περιμένουμε το νομοσχέδιο».
 
Σε αυτό το πλαίσιο, η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε για μία ακόμη φορά ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, και ζητά από τον κ. Τσακαλώτο συγκεκριμένες απαντήσεις για την αδικαιολόγητη, όπως την χαρακτηρίζει, καθυστέρηση. 
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΥΠΟΙΚ