Μητσοτάκης: Κάποιοι έφταιγαν για τις ζωές που χάθηκαν, θα αποδοθούν ευθύνες

Για απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου δεσμεύτικε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του από τον Νέο Βουτζά. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συναντήσεις με κατοίκους και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής τόσο στο Νέο Βουτζά όσο και στο Μάτι στη δεύτερη αυτοψία του στα καμένα.

«Προσωπική μου δέσμευση είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η περιοχή το συντομότερο δυνατό, να αποκτήσει το χαρακτήρα της και να βελτιωθούν και στρεβλώσεις που υπήρχαν από το παρελθόν. Αποτελεί επίσης δέσμευσή μου να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της, αλλά σε μια δημοκρατία υπάρχει ευθύνη υπάρχει και λογοδοσία… Και κάποιοι έφταιγαν που 96 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους» τόνισε. 

«Έχουν περάσει 30 μέρες από την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου, δυστυχώς η θλίψη, η οργή η αγανάκτηση παραμένει βουβή και πολύ έντονη σε αυτή την περιοχή που τραυματίστηκε τόσο πολύ από την πρωτοφανή φυσική καταστροφή» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Στη δεύτερη επίσκεψή του στην περιοχή, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ασυγχώρητη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των θεμάτων δημόσιας υγείας που απασχολούν τους κατοίκους, αλλά και για καθυστέρηση όσον αφορά την εκπόνηση της αναγκαίας μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα.
Πηγή: skai.gr