Κυβέρνηση: Από βδομάδα ανασχηματισμός . Δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου

Με τη φράση «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου», ανώτατη κυβερνητική πηγή, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ιθάκη, φάνηκε να απομακρύνει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού από την παρούσα εβδομάδα, δείχνοντας να μεταθέτει τη συζήτηση από την επόμενη εβδομάδα και έπειτα.

Η ίδια πηγή, μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι τα επιτόκια είναι χαμηλά, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας κινούνται ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξοδο στις αγορές.

Σε σχετική ερώτηση, η ίδια πηγή εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Στο μεσοδιάστημα μέχρι τη ΔΕΘ θα έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις και για τον ανασχηματισμό που βρίσκεται στην ατζέντα του πρωθυπουργού ειδικά μετά την τραγωδία σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής ανασύνταξης μετά την φθορά που επέστη η κυβέρνηση.

Αρχικά, υπήρχαν «διαρροές» για έναν ριζικό ανασχηματισμό αλλά τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται πως χαμήλωσαν οι προσδοκίες για εντυπωσιακές αλλαγές. Ο Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα θα θελήσει να δώσει έμφαση στη «γενιά των 40νταρηδων» ώστε να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι η «κυβέρνηση και η χώρα γυρίζουν σελίδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πέρα από τα νέα πρόσωπα που θα ρίξει στη «μάχη», θα αναβαθμίσει στελέχη που ανήκουν στο στενό πυρήνα επιρροής του και τα οποία δεν έχουν φθαρεί πολιτικά.

Πληροφορίες θέλουν τον Πάνο Σκουρλέτη να μετακινείται στο κόμμα και την θέση του να καταλαμβάνει ο Χρήστος Σπίρτζης. Εκτός κυβέρνησης, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, μένουν η Λυδία Κονιόρδου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Δημήτρης Αποστόλου.

Την πόρτα της εισόδου στην κυβέρνηση αναμένεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να δουν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας και ο διευθυντής της Κ.Ο. Κώστας Ζαχαριάδης ενώ σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, δεν αποκλείεται να δούμε και μεγάλες εκπλήξεις και να υπουργοποιούνται στελέχη όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης. Μάλιστα πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι έχει γίνει προσέγγιση και σε γνωστό όνομα που προέρχεται από τον χώρο του Ποταμιού αναμένοντας την απάντησή του.

Αμετακίνητοι φαίνεται ότι είναι οι Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Πάνος Καμμένος και Σταύρος Κοντονής .


Πηγή: skai.gr -AMΠΕ