Συνάντηση Μητσοτάκη με κατοίκους από το Μάτι και το Νέο Βουτζά

Συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά είχε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα, αλλά και τις προτάσεις των πυρόπληκτων περιοχών.

Οι πληγέντες ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους. Συγκεκριμένα εξέφρασαν την αγωνία τους για τη δημόσια υγεία στους οικισμούς τους και την έλλειψη οποιασδήποτε υπεύθυνης ενημέρωσης σχετικά με το πότε θα μπορούν να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον, καθαρό από αμίαντο και διοξίνες. Υπογράμμισαν την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων αλλά και  τις κατεδαφίσεις στα μη κατοικήσιμα κτίσματα. Παράλληλα, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής ώστε να μην ζήσουμε μια νέα τραγωδία με τις πρώτες βροχές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε  τους κατοίκους πως θα στηρίξει τις ειλημμένες αποφάσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την επιτάχυνση της υλοποίησης τους. «Οι πληγείσες περιοχές θα ξαναχτιστούν, καλύτερες από πριν, και οι πολεοδομικές παρεμβάσεις που χρειάζονται θα γίνουν. Είμαστε αποφασισμένοι και θέλουμε και την δική σας συνδρομή» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε πως σύντομα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική προστασία το οποίο θα συμπεριλαμβάνει την κατάρτιση σχεδίων διαχείρισης, προστασίας και εκκένωσης σε μια σειρά οικισμών με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά στο Μάτι.

Για «ψευτικό συμβολισμό της Ιθάκης» και για «ψεύτικα γεγονότα» όπως έγινε με την τραγωδία στο Μάτι, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίνοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργoύ για την έξοδο από το μνημόνιο. 

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, ο πρωθυπουργός «σκηνοθετεί και πάλι ψεύτικα γεγονότα,όπως έκανε το βράδυ της 23ης Ιουλίου. Τότε που, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ακούγαμε τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι όλα έβαιναν καλώς, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες συνάνθρωποί μας καίγονταν στο Μάτι».  
 
«Ο κ. Τσίπρας ακόμη δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για την πρωτοφανή αυτή τραγωδία, έστω από ντροπή ή φιλότιμο. Ό,τι έκανε με τις φωτιές, το επαναλαμβάνει σήμερα με την οικονομία. Γι αυτό, σε μια μόνο φράση μπορώ να συμφωνήσω μαζί του. Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» αναφέρει.

Kαταπέλτης για όλους τους εμπλεκομένους φορείς και υπηρεσίες είναι στο μεταξύ το 80σέλιδο πόρισμα για τις πυρκαγιές που κατέθεσε την Τρίτη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο ο αρμόδιος πραγματογνώμονας. 
Πηγή: skai.gr