Ζουράρις: Απαράδεκτο που απέδωσαν τιμές σε «απρόσεκτους» στρατιωτικούς

Έντονα δυσαρεστημένος για την υπερβολική, όπως τη χαρακτήρισε, τελετή υποδοχής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις, ενώ εμμέσως επέκρινε τους Μητρετώδη και Κούκλατζη κάνοντας λόγο για «απροσεξία» και «αβελτηρία» τους όταν μπήκαν σε τουρκικό έδαφος. 

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κώστας Ζουράρις, χαρακτήρισε «απαράδεκτη όλη αυτή την υπερβολή». «Ξαναχάσαμε το μέτρο, εμείς οι ιδρυτές του μέτρου. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός Άμυνας, δυο υφυπουργοί, Εξωτερικών και ο αρχηγός του Στρατού, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το τιμητικό άγημα του Στρατού, όλοι και όλα να αποδώσουν τιμές στους δυο στρατιωτικούς μας που έκαναν απλώς το οπλικό τους καθήκον, αυτό που επιβάλει η οπλιτική παράδοση του γένους τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με αυτή οι οπλίτες μας οφείλουν να μπορούν και όταν παύουν να μπορούν». 

«Δηλαδή, αυτή η ‘’Βίπερ Νόρα’’, απώλεια του μέτρου τι ακριβώς ετίμησε; Την αβλεψία των δυο στρατιωτικών μας; την απροσεξία τους; Ακόμα και την ατυχία τους ίσως;» δήλωσε δε. 

«Δηλαδή τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα; Έμεινε καμία τιμή;» σχολίασε χλευαστικά ο κ. Ζουράρις. 

«Μέτρο μέτρο, το χάσανε όλοι τους το μέτρο. Βεβαίως η υποδοχή έπρεπε να είναι τρυφερή, χαρούμενη, συγκινημένη, χωρίς βεβαίως τα δάκρυα του πρωθυπουργικού αεροπλάνου» πρόσθεσε. 

Όσο για το πότε αφέθηκαν ελεύθεροι οι δυο στρατιωτικοί, τόνισε «Ο Ερντογάν απέδειξε για μια ακόμη φορά, μέσα στην αυθαιρεσία της τουρκίλας του, το υψηλό πολιτικό του διαμέτρημα, όταν ξαφνικά σε μια έκρηξη τουρκικού πολιτισμού μας έδωσε τους δυο στρατιωτικούς μας κατά την αγρυπνία και τον όρθρο της Παναγιάς μας Chapeau» δήλωσε δε. 

Πηγή: skai.gr