Σοφιανός: Πρόλαβαν να ψηφίσουν μνημονιακούς νόμους, άλλα όχι τα αντιπυρικά

Η κυβέρνηση δεν πρόλαβε να πάρει αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά μέτρα, πρόλαβε όμως να ψηφίσει και να εφαρμόσει 500 και πλέον μνημονιακούς νόμους, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Αυγούστου, ερωτηθείς για την «επικοινωνιακή διαχείριση» της τραγωδίας από την κυβέρνηση. 

Χρειάζεται επαγρύπνηση και οργάνωση για τη διεκδίκηση της 100% αποζημίωσης των πληγέντων, τόνισε, και χαρακτήρισε κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πυρόπληκτους, που προβλέπουν την 6μηνη παράταση της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ για ένα σπίτι που κάηκε!

Όσον αφορά την υπόθεση της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, επισήμανε ότι είναι μια θετική εξέλιξη, που όμως δεν έχει καμία σχέση με τα μεγάλα λόγια των συγκυβερνητών Τσίπρα - Καμμένου, καθώς η τουρκική επιθετικότητα παραμένει και οι ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι αντιμετωπίζουν την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την Τουρκία ως διμερές πρόβλημα.  

Ο κόσμος δεν πρέπει να ρίξει τις απαιτήσεις του για τη ζωή του και το ΚΚΕ παλεύει σε αυτή την κατεύθυνση, καλώντας σε πάλη και οργάνωση του αγώνα, κατέληξε ο Νίκος Σοφιανός. 
Πηγή: skai.gr