Πόλεμος δηλώσεων κυβέρνησης και ΝΔ για τις συντάξεις

Κόντρα κυβέρνησης αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Για θράσος κατηγορεί τον τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση το υπουργείο Εργασίας με αφορμή τις επικρίσεις του ότι «τη στιγμή που εκατομμύρια συνταξιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν γνωρίζουν τι θα συμβεί με τις συντάξεις τους, η κυβέρνηση […] εξαπατά χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν την απονομή της σύνταξής τους».

Παράλληλα, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κατηγόρησε την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου, ότι «κατά τη συνήθη πρακτική της, μεταθέτει με νέα δήλωσή της το χρόνο απονομής των συντάξεων».

Απαντώντας, το υπουργείο κατηγορεί τον κ. Βρούση για ψέματα, λέγοντας ότι «ξεχνά μάλλον ότι ήταν ο ίδιος και η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τους συνταξιούχους στο κοινωνικό περιθώριο».

Το υπουργείο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η παρούσα κυβέρνηση μείωσε τις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις κάτω από τις 50 χιλιάδες, καταβάλλοντας ταυτόχρονα 700 χιλιάδες συνταξιοδοτικές παροχές.

Αντίθετα, αναφέρει, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει κληρονομία 400 χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Το υπουργείο σημειώνει ακόμα ότι η παρούσα κυβέρνηση έστησε ξανά στα πόδια του το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με τον ΕΦΚΑ να παρουσιάζει πλεόνασμα 777 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η προηγούμενη έκοψε 11 φορές τις συντάξεις και παρέδωσε ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ελλειμματικό κατά 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: skai.gr