Κλείσιμο

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για Τόσκα: Οι ευθύνες ανήκουν στον Αλέξη Τσίπρα

Βολές εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσαν Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής μετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, κατηγορώντας τον  Αλέξη Τσίπρα ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του για την πολύνεκρη φωτιά στην ανατολική Αττική.

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, προσθέτοντας πως η παραίτηση του Νίκου Τόσκα «είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

Επισημαίνει πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν 11 ημέρες μετά την τραγωδία.

Απόπειρα της ΝΔ να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία καταγγέλλει, σε απάντησή του, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει «να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και μόνο». «Αυτό όμως που αποδεικνύει και στους πιο δύσπιστους, είναι ότι η μικροψυχία έχει όντως ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Το αίτημά του παραίτηση του πρωθυπουργού επαναλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής, καλώντας τον να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία, εάν έχει «φιλότιμο και τσίπα».

«Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας. Η καθυστερημένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται, όμως, να ξεγελάσει κανένα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χριστίδης.

Το ΚΚΕ ανέφερε ότι η παραίτηση του υπουργού αποσκοπεί στο να εκτονώσει την αγανάκτηση του λάου, αλλά και να κρύψει τις πραγματικές αιτίες της καταστροφικής πυρκαγιάς.

«Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε. Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Από τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη Πέμπτη ο κ. Τόσκας είχε δηλώσει πως δεν διαπιστώνει σοβαρά επιχειρησιακά λάθη στην ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, αν και είχε ξεκαθαρίσει πως είχε θέσει στην διάθεση του κ. Τσίπρα την παραίτησή του.
Πηγή: skai.gr