Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές ζητά ο Λεβέντης

Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, κατάθεσε η Ένωση Κεντρώων σχετικά με τα αίτια και τις ευθύνες της πολύνεκρης τραγωδίας στο Μάτι.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει πως θεωρεί «αναπόφευκτες» τις παραιτήσεις των υπουργών που παρίσταντο στο «σόου» της Δευτέρας – δηλαδή κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού όπου δεν έγινε αναφορά σε νεκρούς – της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και των αρχηγών της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού.

Αξιώνει επίσης την παραίτηση των δημάρχων Ραφήνας και Μαραθώνα.

Η Ένωση Κεντρώων σημειώνει πως αν δεν υπάρξουν οι εν λόγω παραιτήσεις «κινδυνεύει να πέσει» ο ίδιος ο πρωθυπουργός μαζί με τους υπουργούς του, «μετά και τις επιπλέον αποκαλύψεις που έρχονται στο φως».

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, μέχρι το τέταρτο κόμμα σε κοινοβουλευτική δύναμη δύναται να προκαλέσει τέτοια συζήτηση, η οποία θα πρέπει να υπογράφεται από τα 2/3 του αριθμού βουλευτών.

Από την πλευρά τους, στελέχη της Ένωσης Κεντρώων επιμένουν στο πολιτικό αίτημά τους, τονίζοντας ότι το μέγεθος της τραγωδίας επιβάλλει τέτοια συζήτηση. Πετάνε το μπαλάκι στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, καλώντας τον να επικαλεστεί το Κανονισμό για να απορρίψει την πρόταση.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Φωτιά