Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη αλλιώς είναι σόου

Στη δέσμευση ότι οι ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας θα αποδοθούν, προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Οι ευθύνες θα αποδοθούν, έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα κάνω τα πάντα για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα» τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης.

Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη δίχως καμία παραίτηση.

«Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη, αλλιώς εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όπως το σόου του πρωθυπουργού το βράδυ της μαυρης Δευτέρας» ανέφερε χαρακτηριστικέ ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανικανότητα, κυνισμό και θράσος.«Ήταν νέος και ανεύθυνος, σήμερα είναι καταστροφικός και κυνικός» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με τις καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας, Βαγγέλη Μπουρνούς, ο οποίος ανέφερε σήμερα ότι κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην ανακρίτρια, παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα, ο κ. Μητσοτάκης τις χαρακτήρισε σοβαρές και πως πρέπει να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρέπει να αναθέσουν την έρευνα σε ειδικό εφέτη ανακριτή.

Αν δεν το κάνουμε τώρα που χάθηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι ποτέ θα το κάνουμε διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οφείλω να σταθώ απέναντι στην ελληνική κοινωνία με υπευθυνότητα. Όποιος είναι δημόσιο πρόσωπο οφείλει να πάρει θέση και να είναι δίπλα στους πολίτες, να μην κρύβεται», σημείωσε με νόημα. 

Υπογράμμισε ότι αναλαμβάνει από σήμερα την ευθύνη που του αναλογεί, έχοντας μαζί του μια ομάδα έμπειρων ανθρώπων.

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να τεθούν υπό την ευθύνη ενός προσώπου. Το κράτος πρέπει να προστατεύει τους πολίτες και τους περιουσίες τους και αυτού είναι αδιαπραγμάτευτο», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι οι πληγέντες ζητούν ασφάλεια για τις οικογένειές τους και τις περιούσιες τους, δεν θέλουν αλλά λόγια και στάχτη.

Ευχαρίστησε όσους έδωσαν τη μάχη στις φωτιές και όλους τους πολίτες που συμπαραστέκονται στους πυρόπληκτους.

«Σε μία συνέντευξη όπου ο κ. Μητσοτάκης φαινόταν να διαβάζει τις απαντήσεις που του είχαν ετοιμάσει οι επικοινωνιολόγοι του, επιχείρησε για άλλη μία φορά να βγάλει πολιτική υπεραξία, εκμεταλλευόμενος τον πόνο από την απώλεια δεκάδων συμπολιτών μας» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

«Δεν μπορεί, όμως, οι ανθρώπινες ζωές να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Οι πολίτες κρίνουν και τους κρίνοντες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr