Κλείσιμο

Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ από την παραδοχή Κουρουμπλή για νεκρούς

Σε πολιτική κόντρα εξελίσσεται η παραδοχή του Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι είχε πληροφορηθεί την ύπαρξη νεκρού από το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ ο πρωθυπουργός στην έκτακτη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής το βράδυ της ίδιας μέρας φάνηκε να μη γνωρίζει ή απέκρυψε την ύπαρξη θυμάτων.

Η ΝΔ κάλεσε το Σάββατο την κυβέρνηση να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που «αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες», ενώ παρότρυνε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων, έξι ημέρες μετά την καταστροφή.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ, το γραφείο του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί «τη ΝΔ και τα μέσα που τη στηρίζουν για απίστευτη τυμβωρυχία με μόνο στόχο το πολιτικό όφελος».

Παράλληλα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «Δεν υπάρχει προηγούμενο κρίσης όπου η ενημέρωση για όλα τα δεδομένα της τραγωδίας να ήταν τόσο άμεση και μάλιστα από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος έκανε έκτακτη ενημέρωση στις δυο και μισή, αμέσως μόλις έφτασαν στο κέντρο επιχειρήσεων οι πρώτες πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Η προσπάθεια της ΝΔ να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας αποτελεί ντροπή που ανήκει αποκλειστικά στον αρχηγό της, ο οποίος και την καθοδηγεί από το παρασκήνιο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Έχει αποδειχτεί πια ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έπαιζε θέατρο» το βράδυ της Δευτέρας διότι «γνώριζε για τους νεκρούς», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόνισε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός προτίμησε να αποσπάσει όλους τους επιτελείς που συντόνιζαν τις επιχειρήσεις στο Μάτι και στην Ραφήνα προκειμένου να στήσει το «επικοινωνιακό του σόου», με συνέπεια να αποδυναμωθεί η επιχείρηση διάσωσης πυρόπληκτων και ναυαγών.

«Ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, τις δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έστησε «επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης». «Αποκαλύφθηκαν αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν».

Τη Δευτέρα το απόγευμα η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και της είχαν πει να μην ανησυχεί, γιατί υπάρχει σχέδιο απεγκλωβισμού των ανθρώπων, είπε στο ΣΚΑΪ ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας.


Πηγή: skai.gr