Κουρουμπλής: Είχα πληροφορία για πρώτο νεκρό, αλλά δεν την θεώρησα ασφαλή

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά για την ενημέρωση που δόθηκε στον πρωθυπουργό το πρώτο βράδυ της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, όταν – στη σύσκεψη στο στρατηγείο τους Πυροσβεστικής – δεν έγινε καμία αναφορά σε νεκρούς.

Στην παραδοχή ότι πριν την ενημέρωση του πρωθυπουργού, το βράδυ της Δευτέρας, είχε λάβει πληροφορίες για τον πρώτο νεκρό προέβη ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας όμως ότι δεν θεώρησε την πληροφορία «ασφαλή».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν θεώρησε αξιόπιστη την ενημέρωση που έλαβε από τους άνδρες που επιχειρούσαν στο Μάτι, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε γενικά ότι οι δύτες βρίσκονταν στην θάλασσα κι όχι στην στεριά, όπου εκτυλισσόταν η φωτιά.

Σημειώνεται πως από το απόγευμα υπήρχαν φωτογραφίες και πολλές αναφορές ότι εκατοντάδες άνθρωποι είχαν καταφύγει στην θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες. Τουλάχιστον 88 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην τραγωδία, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων.

Ο κ. Κουρουμπλής προσπάθησε
να υποβαθμίσει το γεγονός πως κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δεν έγινε αναφορά σε θύματα. «Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το ζητούμενο αυτή τη στιγμή», είπε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6».

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας, είπε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που «αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες».

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων, έξι ημέρες μετά την καταστροφή.

Έχει αποδειχτεί πια ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έπαιζε θέατρο» το βράδυ της Δευτέρας διότι «γνώριζε για τους νεκρούς», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόνισε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός προτίμησε να αποσπάσει όλους τους επιτελείς που συντόνιζαν τις επιχειρήσεις στο Μάτι και στην Ραφήνα προκειμένου να στήσει το «επικοινωνιακό του σόου», με συνέπεια να αποδυναμωθεί η επιχείρηση διάσωσης πυρόπληκτων και ναυαγών.

«Ομολογία κυνισμού και απανθρωπιάς» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, τις δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έστησε «επικοινωνιακό show εξαπάτησης και συγκάλυψης». «Αποκαλύφθηκαν αλλά τσίπα για έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης τους δεν έχουν».

Τη Δευτέρα το απόγευμα η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και της είχαν πει να μην ανησυχεί, γιατί υπάρχει σχέδιο απεγκλωβισμού των ανθρώπων, είπε στο ΣΚΑΪ ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Φωτιά