Κλείσιμο

Ντόμινο παραιτήσεων αντιδημάρχων στον Μαραθώνα μετά τη φωτιά

Δύο αντιδήμαρχοι ανακοίνωσαν πως παραιτούνται από τον Δήμο Μαραθώνα, στον απόηχο της καταστροφικής πυρκαγιάς που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 88 ανθρώπους. Πολλά από τα θύματα βρέθηκαν στον οικισμό Μάτι, που υπάγεται στον Μαραθώνα.

Η αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα πολιτισμού και παιδείας, Δήμητρα Λαμπαρού, δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ πως εγκαταλείπει την θέση της, εκφράζοντας ντροπή για «όσους βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης αλλά δεν την πήραν ποτέ».

Η κ. Λαμπαρού επιτέθηκε στον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, τον οποίο κατηγόρησε για απρέπεια και αλαζονεία, σημειώνοντας πως δεν παρέστη καν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το οποίο είχε συγκαλέσει.

Ακολούθησε η παραίτηση του αντιδημάρχου ανάπτυξης και έργων Βασίλη Τσουπρά, ο οποίος έγραψε στο Facebook ότι αποχωρεί καθότι έχει «συνείδηση» ότι «υπάρχει περίπτωση να μπορούσε κάποιος να τα καταφέρει καλύτερα» από αυτόν στην διαχείριση της κρίσης.

«Τη Δευτέρα το πρωί θα καταθέσω με επίσημο έγγραφο στο Δήμο την ολοκληρωτική παραίτησή μου», σημείωσε ο κ. Τσουπράς, προσθέτοντας πως από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Πρόκειται για τους δύο πρώτους αξιωματούχους που παραιτούνται λόγω της τραγωδίας.
Πηγή: skai.gr