Σπυράκη: Να παραιτηθούν οι Σκουρλέτης, Τόσκας, Καπάκης και Δούρου

Τις παραιτήσεις του Πάνου Σκουρλέτη που έχει την πολιτική ευθύνη, του Νίκου Τόσκα που διατείνεται ότι παραιτήθηκε αλλά τελικά δεν έφυγε, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, της Ρένας Δούρου που είχε την ευθύνη να διατάξει την εκκένωση και του αρχηγού του πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

«Ανίκανες ηγεσίες και πολιτικοί υπήρχαν πάντα, ήταν μια απίστευτη επίδειξη θράσους. Κανένας από τους υπευθύνους δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να φύγει από τη θέση του», είπε η κα Σπυράκη.

Ανέφερε ότι δεν είναι απαραίτητο να μείνουν στον δημόσιο βίο μόνο και μόνο επειδή νομίζουν ότι είναι αναντικατάστατοι. «Σε άλλες πολιτισμένες χώρες οι άνθρωποι φεύγουν», είπε.

Η κυβέρνηση αποδείχτηκε παντελώς ανίκανη σε όλες τις εκφάνσεις τόνισε η κ. Σπυράκη σημειώνοντας ότι υπάρχει μια προφανής ανικανότητα προετοιμασίας και διαχείρισης της κρίσης, κάτι που είναι διαφορετικό από τις διαχρονικές ευθύνες του ελληνικού κράτους.

Η Μαρία Σπυράκη διερωτήθηκε γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 για να πάρει ο κόσμος μηνύματα να φύγει από τα σπίτια του καθώς και γιατί δεν αξιοποιήθηκαν τα μέσα ενημέρωσης για τον ίδιο λόγο.

«Θα επιμείνουμε στα ερωτήματά μας που είναι ερωτήματα όλων των πολιτών. Είναι απαραίτητο να απαντηθούν τα και να αποδοθούν ευθύνες», είπε τέλος η εκπρόσωπος της ΝΔ.



Πηγή: skai.gr
TAGS: ΝΔ μάτι