Τόσκας: Έθεσα την παραίτησή μου στον Τσίπρα. Υπόνοιες για εμπρησμό στο Μάτι

Στην αποκάλυψη ότι έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού την Τρίτη όμως αυτός δεν την έκανε δεκτή, προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σημείωσε πως αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του για λόγους συνείδησης, όχι διότι πίστευε πως είχε υποπέσει σε λάθη όμως τελικά αποφάσισε να συνεχίσει την «μάχη».

«Για λόγους συνειδησιακούς έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό, αλλά μου είπε την "ώρα της πάλης συνεχίζουμε" και δεν την έκανε δεκτή», ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Σε συνέντευξη Τύπου, με τον απολογισμό από την φωτιά στην ανατολική Αττική να ανέρχεται σε τουλάχιστον 83 νεκρούς, ο κ. Τόσκας υπεραμύνθηκε των επιδόσεων της Πυροσβεστικής και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας, λέγοντας πως δεν διαπιστώνει σοβαρά επιχειρησιακά λάθη.

«Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη» σημείωσε σχετικά ο υπουργός. 

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, όμως ο κ. Τόσκας άφησε υπόνοιες για εμπρησμό, λέγοντας πως υπάρχει αδιευκρίνιστο «εύρημα» που έχει οδηγήσει σε έρευνες.

Επισήμανε πως το επίμαχο εύρημα συνδέεται με «πράγματα» και «ανθρώπους» κι ότι υπάρχουν καταθέσεις, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Δεν θα άλλαζα τίποτα στην αντίδραση της Πυροσβεστικής, δήλωσε ο αρχηγός του σώματος στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την αυτοθυσία και αυταπάρνηση πυροσβεστών αλλά και πολιτών και εθελοντών που βοήθησαν τον περιορισμό των απωλειών» τόνισε ο κ. Τόσκας.

Εντολή του πρωθυπουργού να μη μείνει τίποτα αναπάντητο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή να διαβιβαστεί στις δικαστικές Αρχές ο φάκελος των στοιχείων που συλλέχθηκαν για τις εστίες των πυρκαγιών.
Πηγή: skai.gr