Κλείσιμο

Απέσυραν την τροπολογία αυξήσεων στις ΔΕΚΟ μετά την κατακραυγή

Στην άρον άρον απόσυρση της τροπολογίας για την κατά 60% αύξηση των μισθών ανώτατων στελεχών των ΔΕΚΟ του ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή από κόμματα και πολίτες για την κατάθεσή της εν μέσω εθνικού πένθους για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Τα "κάστανα από τη φωτιά" ανέλαβε να βγάλει η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία επιχειρώντας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις, επικαλέστηκε "κακή διατύπωση" η οποία δεν ικανοποιεί την κυβέρνηση και γι' αυτό θα την επαναφέρει σε καλύτερη μορφή.

Σφοδρή κριτική άσκησε ο Χρήστος Δήμας εκ μέρους της ΝΔ, καλώντας την υφυπουργό και την κυβέρνηση να ζητήσουν συγγνώμη.

"Η μόνη λέξη που έχουμε να πούμε πραγματικά είναι ντροπή! Να συζητάμε σήμερα υπό αυτές τις συνθήκες αυτή την τροπολογία. Παρότι αποσύρατε το άρθρο, γιατί τη φέρατε για να δώσετε τέτοιες μέρες αυξήσεις στους δικούς σας ανθρώπους στις ΔΕΚΟ. Και την αποσύρατε μετά τη γενική κατακραυγή", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας που προβλέπει αυξήσεις στις αποδοχές επικεφαλής των ΔΕΚΟ, εξαπέλυσε η ΝΔ, τονίζοντας πως νοιάζεται μόνο για τον κομματικό στρατό της.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει πως «την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους, η κυβέρνηση επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των, διορισμένων από την ίδια, επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2.850 ευρώ» προσθέτοντας ότι η απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, είναι ομολογία ενοχής.

«Η, δε, κατάθεσή της, επιβεβαιώνει ότι ακόμη και αυτές τις στιγμές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους. Ντροπή!» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε και ο Γιάννης Μανιάτης εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που επανέλαβε τη μομφή "ντροπή" και απευθυνόμενος στην κ. Παπανάτσιου, σχολίασε αιχμηρά αφενός μεν την κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας εν μέσω εθνικού πένθους, αφετέρου δε το γεγονός ότι την υπογράφουν συνολικά 11 υπουργοί διερωτώμενος γιατί δεν υπήρξε ένας που να αρνηθεί να την υπογράψει.

"Αυτό που είδαμε πριν από λίγη ώρα είναι συγκλονιστικό. Είναι ντροπή. Ημέρα πένθους η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία που αυξάνει τους μισθούς των προέδρων και των αντιπροέδρων των ΔΕΚΟ. Ο δάσκαλος στο χωριό, οι άνδρες της ΔΙΑΣ και ο πυροσβέστης που καίγεται τι θα πουν για αυτή την τροπολογία;", σχολίασε ο κ. Μανιάτης.

Παρά την απόσυρσή της η επίμαχη ρύθμιση προκάλεσε και τη μήνη του ΚΚΕ, με τον Σάκη Βαρδαλή, να κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ "ξετσιπωσιάς".

"Κυρία υπουργέ πραγματικά η τροπολογία που φέρατε δείχνει ότι σπάτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο - ξετσιπωσιάς. Μπορεί να την αποσύρατε, αλλά η λογική που σας έκανε να τη φέρετε παραμένει, να δίνετε δωράκια με ή χωρίς εισαγωγικά σε όσους υπηρετούν τις ιδιωτικοποιήσεις και την αντιλαϊκή πολιτική σας", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά