Μητσοτάκης:Μη χρησιμοποιούν την εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση

Μήνυμα στην κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις, έστειλε από την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  «Η κοινωνία αντιδρά στη συμφωνία των Πρεσπών όχι επειδή υποκινείται, αλλά γιατί είναι κακή» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη Τύπου από το Ηράκλειο Κρήτης. 

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την ελληνορωσική κρίση από την κυβέρνηση, τόνισε όμως ότι σε περίπτωση που υπήρξε εξωτερική παρέμβαση, είναι προφανές ότι η ελληνική δημοκρατία πρέπει να απαντήσει με αποφασιστικότητα. Τόνισε όμως με νόημα «εύχομαι κάποιοι να μην χρησιμοποιήσουν ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής να εσωτερική πολιτική κατανάλωση»

«Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία αν φτάσει στην ελληνική Βουλή» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Ζάεφ, είπε, χρησιμοποιεί το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας και έχει επενδύσει πάρα πολλά στο ζήτημα της "μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας", επιβεβαιώνοντας τις ενστάσεις μας... Για πρώτη φορά κυβέρνηση εκχώρησε εθνότητα και γλώσσα, δίνοντας και διαβατήριο για το ΝΑΤΟ».

Εμείς, σημείωσε, φέραμε όλους προ των ευθυνών τους, χρησιμοποιήσαμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα περιλαμβανόμενης της πρότασης μομφής. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φέρουν ακεραία την ευθύνη για το θέμα αυτό. 

«Όσο συντομότερα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο, συνιστώ στον κ. Τσίπρα να προχωρήσει σε εκλογές πριν τη ΔΕΘ, θα βρει έτσι ένα βολικό άλλοθι να μην ανέβει στη Βόρεια Ελλάδα»  δήλωσε δηκτικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ένα άτυπο 4ο μνημόνιο με μέτρα περάν της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος, μέτρα σκληρά, όπως περικοπές στις συντάξεις και μείωση αφορολογήτου που ψηφιστήκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, και τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψήφισε. «Η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων που κατέθεσε η ΝΔ έγινε για να καταδείξει το μέτρο της κυβερνητικής υποκρισίας» εξήγησε.

«Εμείς ζητάμε μαζί με την κατάτμηση των Περιφερειών, να δώσουμε δικαίωμα σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Ο κ. Τσίπρας παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες, και το κάνει γιατί φοβάται την ετυμηγορία τους» επισήμανε.

Η χώρα χρειάζεται μια δυναμική επανεκκίνηση, μια πρόταση ανάπτυξης που θα θέτει επενδύσεις και δουλειές στο επίκεντρο. Η ΝΔ διαθέτει αυτή την πρόταση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το διακύβευμα των εκλογών. «Στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο αντιλήψεις. Αυτή που δίνει έμφαση σε ένα μεγάλο σπάταλο κράτος, και η άλλη που δεν δίνει έμφαση σε επιδόματα και θέτει ως προτεραιότητα τη μείωση της φορολογίας. Οι πολίτες θα μας δώσουν την ευκαιρία. Η ΝΔ είναι έτοιμη αν γίνουν και αύριο εκλογές»





Πηγή: skai.gr