Αντόνιο Ταγιάνι: Θα στηρίξω την συμφωνία των Πρεσπών

Θετικός στο αίτημα του Δημήτρη Παπαδημούλη, για στήριξη της συμφωνίας για το Μακεδονικό, παρουσιάζεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.


Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, εξέφρασε το αίτημα αυτό μέσω επιστολής την οποία και απέστειλε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητώντας του να προβεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών στήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών.


Ο Κύριος Ταγιάνι, μέσω του αρμοδίου πολιτικού συμβούλου του, δηλώνει πως θα συμβάλει, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στην στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών, μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ.

Ο κύριος Παπαδημούλης μάλιστα, είχε θέσει και πάλι επί τάπητος το ζήτημα, στις 11 Ιουλίου, όταν και συναντήθηκε με τον πρόεδρο για να προχωρήσει σε συζητήσεις, με κεντρικό θέμα την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σύμφωνα και με την επίσημη σχετική αλληλογραφία μεταξύ του γραφείου Ταγιάνι και του γραφείου Παπαδημούλη στις 17 και 18 Ιουλίου, ο πρόεδρος Ταγιάνι σκοπεύει τον Σεπτέμβριο να καλέσει στο Ευρωκοινοβούλιο τον ομόλογό του Πρόεδρο της Βουλής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι, θέλοντας να στηρίξει την ιστορικής σημασίας συμφωνία, στέλνοντας έτσι ένα θετικό μήνυμα ενόψει του δημοψηφίσματος στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.





Πηγή: ΑΜΠΕ