Προβληματισμός στην κυβέρνηση μετά το νέο «όχι» της Άγκυρας για τους δύο

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τη νέα άρνηση της Άγκυρας να απελευθερώσει τους δυο στρατιωτικούς - τέσσερις και πλέον μήνες μετά τη σύλληψή τους. 

Τόσο η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου ΝΑΤΟ όσο και η τροπολογία του Πάνου Καμμένου για τη μετάθεση των δυο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, που εγκρίθηκε από τη Βουλή, δεν απέδωσε καρπούς για κάποια πρόοδο στο θέμα της απελευθέρωσης των Μητρετώδη και Κούκλατζη. 

Μάλιστα, η ψήφιση της τροπολογίας, ώστε να ανατραπεί το επιχείρημα της τουρκικής δικαιοσύνης ότι δεν υπάρχει μόνιμος τόπο κατοικίας στη γείτονα για τους δύο έλληνες, φαίνεται να έπεσε στο κενό.

Όσον αφορά τα κινητά, κύκλοι του ΥΠΕΘΑ επισήμαιναν ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, υπάρχει και έλληνας παρατηρητής, και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε από την τουρκική δικαιοσύνη. Επιμένουν δε, ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι κάτι να αλλάξει «δραματικά»,  όπως μια νέα συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Ερντογάν. 

Η τουρκική πλευρά φέρεται να περιμένει κάποια «κίνηση καλής θέλησης» στο θέμα των οχτώ τούρκων αξιωματικών, με δεδομένο και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε κάνει λόγο για «καλή πρόθεση» του κ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση του ΝΑΤΟ.  

Πηγή: skai.gr