Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα με Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου του NATO στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση άρχισε κατά τις 17:20 ώρα Ελλάδος, περίπου δύο ώρες αφότου ήταν κανονικά προγραμματισμένο, και διήρκεσε περίπου μια ώρα και τρία τέταρτα.

Ο κ. Τσίπρας αναμενόταν να θέσει επί τάπητος την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί τέσσερις μήνες στην Αδριανούπολη, δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν, που τον προηγούμενο μήνα εξελέγη στην εκτελεστική προεδρία της Τουρκίας, αναμένεται να αντιπαρέλθει με αρκετά παράπονα που έχει διατυπώσει η Άγκυρα, όπως η μη έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να θίξουν επίσης το Κυπριακό, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα την Τρίτη και της δήλωσής του πως δεν θα επιτρέψει οι τουρκοκύπριοι να γίνουν θύματα ελληνοκυπριακού κράτους.

Ο κ. Ερντογάν δεν αποκλείεται να θίξει και το ζήτημα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, η οποία δεν έχει κατορθώσει να ενταχθεί στα μητρώα σωματείων στην Ξάνθη. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε χθες το βράδυ, παραμονή της συνάντησης, αιχμηρή ανακοίνωση για το ζήτημα.
Πηγή: skai.gr