Κλείσιμο

Θα ψηφίσει τελικά η ΝΔ για την κατάτμηση της Β' Αθηνών και της περιφέρειας

Θα ψηφίσει τελικά η ΝΔ για την κατάτμηση της Β' Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής.

Από το πρωί ο Κυριάκος Μηστοτάκης ενημερώνει σχετικά με την απόφασή του τους βουλευτές της Β' Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής ζητώντας και τις προτάσεις τους για ποια από τις περιφέρειες θα επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι.

Υπενθυμίζεται ότι η Β' Αθηνών θα σπάσει σε τρεις περιφέρειες και ειδικότερα:

Στον βόρειο τομέα, στον οποίο θα κατανεμηθούν 15 έδρες και θα περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου - Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Φιλοθέης - Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Στον νότιο τομέα, στον οποίο θα κατανεμηθούν 18 έδρες και θα περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης - Υμηττού, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου - Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου.

Στον δυτικό τομέα, στον οποίο θα κατανεμηθούν 11 έδρες και θα περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Η περιφέρεια Αττικής θα «σπάσει» σε δύο περιφέρειες με βάση και τη διοικητική της διαίρεση, στην Ανατολική Αττική με 15 έδρες και στη Δυτική Αττική με 4 έδρες .

Η ψήφος της ΝΔ ανοίγει το δρόμο ώστε η σχετική διάταξη για την κατάτμηση των εδρών να εφαρμοστεί από τις αμέσως επόμενες εκλογές, καθώς - κατά την ψήφιση της διάταξης στη Βουλή- αναμένεται να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 200 ψήφοι που απαιτούνται για αυτό.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου
TAGS: ΝΔ