Επιμένει ο Καμμένος ότι η ΠΓΔΜ δεν θα μπει στο NATO με το «Μακεδονία»

Επιμένει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος να αρνείται πως η ΠΓΔΜ θα ενταχθεί στο NATO εάν το όνομά της χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι η συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει λύση το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφότου οι ηγέτες των κρατών-μελών της Συμμαχία απηύθυναν πρόσκληση στα Σκόπια για έναρξη ενταξιακών συνομιλιών ο κ. Καμμένος δήλωσε πως ακόμα κι αν οι γείτονες «μαζεύουν προσκλήσεις και φωτογραφίζονται» στο ΝΑΤΟ «δεν πρόκειται να μπουν όσο χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εκτίμησε μάλιστα πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα εφαρμοστεί από την πλευρά των γειτόνων, καθώς δεν θα εγκριθεί από τους πολίτες στο δημοψήφισμα και η Βουλή των Σκοπίων δεν θα περάσει την συνταγματική αναθεώρηση – που απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων.

Η κύρωση και πλήρης υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι προϋπόθεση για ένταξη της ΠΓΔΜ στο NATO, όπως ξεκαθάρισαν οι ηγέτες της Συμμαχίας στην διακήρυξή τους.

Αναφερόμενος στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως η Τουρκία έχει πιεστεί πολύ διεθνώς διότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για «παραλογισμό».

Με την τοποθέτησή του αυτή μετέφερε το κλίμα που εισέπραξε στις συναντήσεις με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ο κ. Καμμένος απάντησε ως εξής: «Όσο δεν έρχεται το Σκοπιανό στη Βουλή, μην περιμένετε εκλογές, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Όσον αφορά την κριτική της Νέας Δημοκρατικής εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του ιδίου και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, ο κ. Καμμένος σχολίασε: «Να στείλουν τη Ντόρα να κάνει μνημόσυνο στον Χότζα».
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ