Μητσοτάκης: Τσίπρας και Καμμένος ανοίγουν την πόρτα του NATO στα Σκόπια

Βαρύτατες ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο απέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Σκοπιανό, κατηγορώντας τους πως σήμερα «ανοίγουν την πόρτα της ένταξης του NATO» στην ΠΓΔΜ.

«Παραδίδουν το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο μας, την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε πως οι εξελίξεις δημιουργούν τετελεσμένα, για τα οποία οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα κριθούν από τον ελληνικό λαό.

Τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία πάλεψε στην Βουλή για το Σκοπιανό ενώ η κυβέρνηση προωθούσε την διαπραγματευτική στρατηγική της παρά την «κατακραυγή» των πολιτών.

Αιχμηρή κυβερνητική απάντηση

Τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ πως η ενταξιακή διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί προτού η ΠΓΔΜ εγκρίνει με δημοψήφισμα και κυρώσει οριστικά την συμφωνία των Πρεσπών επικαλούνται κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου απαντώντας στον αρχηγό της ΝΔ.

«Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη φαίνεται πως επιδεινώνεται. Αφού έβγαλε ψεύτες τους θεσμούς για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τα σενάρια περί δήθεν τέταρτου μνημονίου, τώρα καταπιάνεται και με τον γγ του ΝΑΤΟ», σχολίασαν.

Η ΝΔ εκτιμά πως η όλη συμφωνία περιέχει μεγάλες παραχωρήσεις και εγκυμονεί κινδύνους για αναβίωση της «Μεγάλης Μακεδονίας» εάν εθνικιστικές κυβερνήσεις αναλάβουν στο μέλλον τα ηνία της ΠΓΔΜ.

Οι κυβερνητικές πηγές υπενθύμισαν επίσης την πάγια κυβερνητική θέση πως η συμφωνία των Πρεσπών κατοχυρώνει ιθαγένεια κι όχι μακεδονική εθνότητα.

Η διήμερη σύνοδος κορυφής της Συμμαχίας αρχίζει στις 15:30 ώρα Ελλάδος και οι ηγέτες των 29 μελών αναμένεται να απευθύνουν πρόσκληση για ένταξη στην ΠΓΔΜ.

Στην σύνοδο του NATO η ελληνική αποστολή, που αποτελείται από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, αναμένεται να θέσει επισταμένα το θέμα απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών που κρατούνται επί τέσσερις μήνες στην Τουρκία, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ