Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση Τσίπρα με Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 2.30 μμ (3.30 ώρα Ελλάδας). Kατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας θα θέσει στον κ. Ερντογάν το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών αλλά και όλες τις άλλες εκκρεμότητες στις σχέσεις των δυο χωρών, καθώς και το Κυπριακό. 

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα φέρεται ενοχλημένη από την απόφαση της Αθήνας να μην στείλει αντιπροσωπεία στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν στην προεδρία, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως το πρωτεύων για την ελληνική πλευρά είναι η ατζέντα που θα προωθήσει ο κ. Τσίπρας στην σύνοδο της Συμμαχίας για απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται επί τέσσερις μήνες στην Αδριανούπολη.

Στη σύνοδο για τα Δυτικά Βαλκάνια που διεξάγεται στο Λονδίνο συμμετέχει από το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα με τη λήξη της συνόδου, καθώς οι δυο χώρες βρίσκονται σε συνομιλίες για ελληνοαλβανική συμφωνία. Δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο θα υπάρξει ιδιαίτερη συνάντηση ή απλώς η ευκαιρία για κάποιο κοινό φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον Ζόραν Ζάεφ, Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.

Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός