Τζανακόπουλος για Ερντογάν: Προέχει η ατζέντα για τους δύο στρατιωτικούς

Τις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί το εάν θα λάβει χώρα η σχεδιαζόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του NATO, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Η Άγκυρα είναι έντονα ενοχλημένη από την απόφαση της Αθήνας να μην στείλει αντιπροσωπεία στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ερντογάν στην προεδρία, όμως ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως το πρωτεύων για την ελληνική πλευρά είναι η ατζέντα που θα προωθήσει ο κ. Τσίπρας στην σύνοδο της Συμμαχίας για απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται επί τέσσερις μήνες στην Αδριανούπολη.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός προτίθεται να θέσει το θέμα των δύο ενστόλων σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, που παρευρέθηκε στην τελετή στην Άγκυρα.

«Θα περιμέναμε από τη ΝΔ που ξιφουλκούσε εναντίον της πρωτοβουλίας για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα και αρέσκεται να κατηγορεί την κυβέρνηση για ενδοτισμό και μειοδοσίες να είναι πιο προσεκτική με τα μηνύματα που εκπέμπει προς την Τουρκία, ειδικά μάλιστα σε μια τέτοια συγκυρία», είπε.

Κατηγόρησε την κ. Μπακογιάννη πως αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προσωπική της προβολή.
Πηγή: skai.gr