Νέα διαφοροποίηση Καμμένου για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές

Νέα διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, αυτή τη φορά όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, ο υπουργός Άμυνας τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης πλαφόν 3% για την είσοδο κάποιου συνδυασμού σε δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο.

Ουσιαστικά ο κ. Καμμένος αποδέχθηκε τη δριμεία κριτική που ασκεί η ΚΕΔΕ και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ότι με τον "Κλεισθένη" και την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οδηγεί την αυτοδιοίκηση σε ακυβερνησία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος απάντησε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι βλέπει θετικά την πρόταση για ελάχιστο ποσοστό 3% για την είσοδο των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα διεμήνυσε στην ΚΟ των ΑΝΕΛ πως παρότι η ψήφος είναι κατά συνείδηση, ότι - όπως και ο πρώην δήμαρχος Πάρου Γιάννης Ραγκούσης είναι υπέρ του 3% - αυτό θα βοηθήσει στην κυβερνητική επιλογή της απλής αναλογικής και στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών και θα επιδιωχθεί να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης είχε διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσει την απλή αναλογική και την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών της Β’ Αθηνών και Αττικής.
Πηγή: skai.gr