Κλείσιμο

Παππάς: Καθώς ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα, αυξάνονται οι βαθμοί ελευθερίας άσκησης πολιτικής

«Καθώς ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα αυξάνονται οι βαθμοί ελευθερίας άσκησης πολιτικής» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα σαν αυτό που έχει η ΝΔ είναι αδύνατον να εφαρμοστεί σε μια χώρα σε κατάσταση ομαλότητας. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να πειστεί ο πολίτης πως ο κατώτατος μισθός δεν πρέπει να αυξηθεί. Αποδεικνύεται ότι η ΝΔ είναι υπέρ των μνημονίων» τόνισε.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα ο Ν. Παππάς είπε ότι «το τέλος των μνημονίων φέρνει και κάποια διλλήματα όπως: να αυξηθεί ή όχι ο κατώτατος μισθός; Να επανέλθουν ή όχι οι συλλογικές συμβάσεις; Τα δημόσια νοσοκομεία να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στον πολίτη;» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημειώνοντας ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα κληθούν να πάρουν θέση για αυτά τα ζητήματα.

Συνεχίζοντας, ο Ν. Παππάς είπε ότι «είναι σαφές ότι τα προγράμματα ολοκληρώνονται, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν το αντέχει η ΝΔ και γι' αυτό αντιδρά σπασμωδικά». «Τέτοιου είδους και επίπεδου συγκρούσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους (σ.σ.: όπως έχει σήμερα η ΝΔ) δεν είχαμε ούτε εμείς ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές πολιτικής αντιπαράθεσης το 2015» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Παππάς είπε ότι «σε περίοδο προγραμμάτων έχει οικοδομηθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που αφορά 700.000 συμπολίτες μας, 80% των αυτοαπασχολούμενων πληρώνουν λιγότερο εισφορά απ' ότι συνέβαινε πριν, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους αγρότες». «Στην πορεία της διακυβέρνησής μας η ανεργία έπεσε 7 μονάδες και στην επόμενη τετραετία αισιοδοξούμε ότι θα πέσει κάτω από το 10%» ανέφερε.

Μιλώντας για τα μέτρα του 2019 -2020, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «από τα τέλη του 2016 το ΔΝΤ ζητούσε επίμονα περικοπή 1% από τις συντάξεις και 1% από το αφορολόγητο. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι το κλείσιμο της αξιολόγησης η ΝΔ μας εγκαλεί ότι ρίχνουμε τη χώρα στα βράχια και ότι πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση. Ωστόσο, όταν κερδίσαμε τα αντίμετρα, προσπάθησαν να τα μηδενίσουν».

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες ο Ν. Παππάς είπε ότι «η πορεία μας αποδεικνύει αν η πολιτική εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των πολιτών ή εκείνα των ιδιοκτησιών των τηλεοπτικών σταθμών». «Για τον διαγωνισμό τον τηλεοπτικών αδειών έχω χαρακτηριστεί φασίστας, ενώ με έχουν κατηγορήσει ότι θα φέρω τον Τούρκο καναλάρχη» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «τελικά, αυτός ήρθε και έχει εμπορική συμφωνία με ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να μας προβάλλει τον κ. Ερντογάν, πολύ περισσότερο απ' ότι προβάλλει τις θέσεις της Ελλάδας».

«Κάποιες φορές τα όρια ξεπερνιούνται. Δεν είναι καιροί ορισμένοι να παίζουν τέτοιου είδους παιχνίδια» δήλωσε με έμφαση ο Ν. Παππάς. Υπογράμμισε επίσης: «Το λέω ξεκάθαρα: ορισμένοι να είναι πολύ προσεχτικοί και να μην κάνουν το λάθος να νομίζουν ότι οι επιλογές τους αυτές περνούν απαρατήρητες. Δεν μπορεί να βλέπουμε 13 φορές τη μέρα Ερντογάν και μία Ελλάδα. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι υπάρχει συνεργασία με επιχειρηματία που προέρχεται από την Τουρκία και έχει καλές σχέσεις με την ηγεσία της γειτονικής χώρας».

Τέλος, αναφερόμενος στην επίλυση του Μακεδονικού και σε σχέση με την Τουρκία, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «η Τουρκία δεν θα ήθελε με τίποτα να λυθεί το πρόβλημα με το Βόρειο γείτονά μας, γιατί η λύση αυτή υπονομεύει τη στρατηγική της για το μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια».
Πηγή: skai.gr