Live η συζήτηση στη Βουλή για τις συντάξεις: Κόντρα Τσίπρα με Μητσοτάκη

Σφοδρή κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης αναμένεται σε λίγη ώρα στην εθνική αντιπροσωπεία για το θέμα των συντάξεων και τη συμφωνία με τα Σκοπιά.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τη χώρα πιέζοντας τους θεσμούς να μην κάνουν παραχωρήσεις στην Αθήνα.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά κ. Μητσοτάκη. Δεν ξέρω ποιοι σας συμβουλεύουν να μου κάνετε τέτοια δώρα αλλά ευχαριστώ για την ευκαιρία να έχουμε μια διεξοδική συζήτηση για τη συμφωνία του Eurogroup» ανέφερε. 

«Πολιτικό ψεύτη και απατεώνα», «παιδί για όλες τις δουλειές» και «παιδί της νέας διαπλοκής» αποκάλεσε στην πρωτολογία του στη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Αντιδράσεις για την περικοπή συντάξεων

«Να ψηφίσει τώρα η κυβέρνηση την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για κατάργηση περικοπής των συντάξεων εφόσον υπάρχει υπερπλεόνασμα. Να αφήσουν την φαρσοκωμωδία που παρακολουθούμε και αν σκοπεύουν να μην κόψουν τις συντάξεις, να ψηφίσουν την πρόταση που καταθέσαμε» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Αν υπάρχει χαραμάδα να μη μειωθούν οι συντάξει η ΝΔ, θα τη στηρίξει διευκρίνισε μέσω του σταθμού μας ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Όπως επισήμανε, η κυβέρνηση δεν έχει παρά να φέρει νόμο που καταργεί το νόμο Αχτσιόγλου κάτι που ανέφερε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο κ. Κατρούγκαλος. 

Τρεις προϋποθέσεις για να αποφευχθεί η περικοπή στις συντάξεις από 1ης Ιανουαρίου 2019 έθεσε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στον απόηχο των υπαινιγμών του Πιερ Μοσκοβισί. 

«Τον Οκτώβριο μαζί με τον προϋπολογισμό θα συζητηθεί το θέμα των συντάξεων και θα ληφθούν αποφάσεις» είπε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Διευκρίνισε δε πως αν αποφασίσει να μην περικοπούν αυτό θα γίνει με νέο νόμο.

«Είναι προφανές ότι εμείς στη ΝΔ θέλουμε να πάρουμε πίσω κάτι που δεν ψηφίσαμε» είπε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Κοινή εντυπωσιοθηρία» χαρακτήρισε μέσω του σταθμού μας την κατάθεση της πρότασης της Φώφης Γεννηματά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. 

Πηγή: skai.gr