Μητσοτάκης:Αν δεν έχουμε δεσμεύσεις ας ξεψηφίσει ο Τσίπρας τα μέτρα 5,2 δισ

Στις αιτιάσεις των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν έχει δεσμεύσεις, απάντησε από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει, ό,τι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια, ας ξεψηφίσει ο ίδιος τα 5,2 δισ. ευρώ νέα μέτρα τα οποία ψήφισε. Εμείς θα τον στηρίξουμε σε αυτήν την περίπτωση, διότι εμείς δεν ψηφίσαμε ποτέ αυτά τα μέτρα, μην το ξεχνάμε» επισήμανε δηκτικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «αυτό που ζούμε είναι ένας θίασος του παραλόγου, ένας τραγέλαφος. Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας. Έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η μόνη λύση είναι εκλογές το συντομότερο δυνατό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε γραφική την προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να παρουσιάσουν τη ΝΔ και τον ίδιο προσωπικά ως ακροδεξιό. «Την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με την ακροδεξιά, υπήρξε ο μεγάλος "χορηγός" της και συμπορεύθηκε με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση» υπενθύμισε.

«Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας μας. Οι επόμενες εκλογές αφορούν και την πορεία της Δημοκρατίας μας. Η κυβέρνηση συνομιλεί σταθερά με ένα παρακράτος το οποίο η ίδια δυστυχώς συντηρεί» προειδοποίησε μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας έχει διαχειριστεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τα τεράστια ποσά που πήρε από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό. Είναι θλιβερό, όταν έχουν δοθεί τόσα λεφτά, να υπάρχει αυτή η τραγική κατάσταση, είπε προαναγγέλλοντας έρευνες για το πώς διατέθηκαν τα κονδύλια. «Πού πήγαν όλα αυτά τα χρήματα; Θα το ψάξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

«Εκλογές μία ώρα αρχύτερα, να τελειώνουμε πια» είπε νωρίτερα κατά τη σύντομη ομιλία του στα γραφεία της ΝΟΔΕ στη Λευκάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρέθηκε στο νησί στο πλαίσιο μίας μικρής περιοδείας του στο Ιόνιο.
Πηγή: skai.gr