Καμμένος: Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019

Η κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019, είπε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας μάλιστα ότι εμπιστεύεται τον κ Τσίπρα και τονίζοντας ότι είναι περήφανος που είναι ο ίδιος μέρος μίας κυβέρνησης που βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι δε θα επιτρέψει η συμφωνία των Πρεσπών να πάει στη Βουλή με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων, τονίζοντας ότι το λόγο θα τον έχει ο λαός.

Εκτίμησε ωστόσο ότι τα βήματα της συμφωνίας θα κρατήσουν πάνω από δύο χρόνια, σημειώνοντας ότι για να πάει στο ελληνικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να γίνουν εκλογές στα Σκόπια για να εκλεγεί νέος πρόεδρος, δημοψήφισμα μετά συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ Καμμένος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί το σκοπιανό για να ανατρέψει την κυβέρνηση, την ώρα που η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, σημειώνοντας ότι το Βόρεια Μακεδονία το πρότεινε η ΝΔ.

Εξαπέλυσε μάλιστα πυρά στον κ Μητσοτάκη ότι αντί να καλοδεχτεί τον Πιέρ Μοσκοβισί, άρχισε να ακολουθεί την πολιτική των ακροδεξιών στοιχείων της ΝΔ.

Όπως είπε ο υπουργός, ο επίτροπος ανακοίνωσε στην βουλή των Ελλήνων το τέλος των μνημονίων και η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκαν στον κ. Μοσκοβισί.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Κοτζιά που είχε πει το πρωί ότι η κύρωση της συμφωνίας δεν απαιτεί 180 ψήφους, έκανε λόγο για προσωπικές απόψεις του, προσθέτοντας πάντως ότι όταν ο κ Κοτζιάς λειτουργεί ως υπουργός Εξωτερικών, δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις, αλλά λειτουργεί ως υπουργός Εξωτερικών μίας κυβέρνησης συνεργασίας.
Πηγή: skai.gr