Γεννηματά: Ο κ. Μοσκοβισί φεύγει, εμείς όμως μένουμε με τη θηλιά στο λαιμό

Ο κ. Μοσκοβισί φεύγει, εμείς όμως μένουμε με τη θηλιά στο λαιμό, με μνημόνιο διαρκείας» σημείωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον Επίτροπο Οικονομικών Yποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί.

«Εξήγησα στον κ. Μοσκοβισί ότι με αυτή την αναιμική ελάφρυνση του χρέους και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ναρκοθετείται η αναπτυξιακή προοπτική και φτωχοποιούνται ακόμα περισσότερο οι Έλληνες» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά. 

«Ζήτησα τη μη περικοπή των συντάξεων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση. Η Επιτροπή να ξεκαθαρίσει τη θέση της άμεσα ώστε να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των συνταξιούχων», κατέληξε. 

Για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, για τα μεγάλα πλεονάσματα που πρέπει να διασφαλίσει η χώρα μέχρι το 2060, αλλά και για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μετά τον Σεπτέμβριο συζήτησε ο Πιέρ Μοσκοβισί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, στη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε στον κ. Μοσκοβισί τον προβληματισμό του για τα υψηλά πλεονάσματα, καθώς αυτά σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε ότι τα επόμενα χρόνια, χάρη στις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει οι Έλληνες, τα πλεονάσματα είναι εξασφαλισμένα, ενώ το 2060 δεν είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες, αφού πολλά πράγματα μπορεί να έχουν ανατραπεί θετικά για την ελληνική οικονομία.

Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι «ο Πιέρ Μοσκοβισί, στα χρόνια της κρίσης και σε κρίσιμες στιγμές, έχει υπάρξει στο πλευρό των Ελλήνων. Και έτσι, παρά τις επιμέρους διαφωνίες σε κάποιες επισημάνσεις, πρέπει να θεωρείται σύμμαχος των Ελλήνων. Το επεσήμανα, όπως και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Τα μεγάλα πλεονάσματα σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη. Θα έπρεπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το έχει σκεφτεί καλά. Η ελληνική κυβέρνηση να το διαπραγματευθεί καλύτερα και να μην έχουμε τέτοιες δεσμεύσεις για τόσα πολλά χρόνια».

Πηγή: skai.gr