Κικίλιας: Ο Καμμένος στήριξε την κυβέρνηση στη Βουλή και πέρασε η συμφωνία

«Η σημερινή παράσταση του κ. Καμμένου θα ήταν φάρσα εάν δεν ήταν τραγωδία και ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός» δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ επισημαίνοντας πως ο υπουργός Άμυνας «έδωσε τη Μακεδονία και κράτησε την καρέκλα».

Ο βουλευτής τόνισε ότι «ο κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία με την πρόταση μομφής της ΝΔ, να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών που δίνει μεταξύ άλλων τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα στους γείτονες» συμπληρώνοντας πως «δεν το έκανε και αυτό του δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης».

«Όταν ο εταίρος της κυβέρνησης λέει πως διαφωνεί με μια συμφωνία υψηλής πολιτικής αξίας και ο κ. Τσίπρας δεν έχει το πολιτικό σθένος να τον αποπέμψει», τότε είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός» επισήμανε.

Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 Ιουλίου, όπου από τη μία ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών θα στηρίξουν τη συμφωνία για το Μακεδονικό και από την άλλη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα παρίσταται, αλλά θα διαφωνεί. Όπως είπε, «η στάση αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν είναι μια σοβαρή, αλλά επιβλαβής και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα».

Σχετικά με το εάν ο κ. Καμμένος, εννοεί πραγματικά όσα είπε σήμερα, ο κ. Κικίλιας σχολίασε πως «εάν εννοούν όσα λένε, είναι θέμα χρόνου να πέσει αυτή η κυβέρνηση και να λυτρωθεί η χώρα. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι θεατρίνοι».

«Ό,τι και να κάνουν, όση λάσπη και εάν πετάξουν, ο ελληνικός λαός θα δώσει εμφατικά την απάντηση στις εκλογές» συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.
Πηγή: skai.gr