Τσίπρας, Βούτσης και ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζουν την αθώωση Ηριάννας και Περικλή

Την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή για συμμετοχή στη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «αδικία» την πρωτοβάθμια καταδίκη τους.

«Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter, ενώ βρισκόταν στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Προσέθεσε μάλιστα το την λέξη-κλειδί (hashtag) «απελευθερώστε την Ηριάννα».

Στο ίδιο μήκος κύματος
τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε: «Πρόκειται για μια απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Την αθωωτική απόφαση του εφετείου χαιρέτισε και ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος τη εκπροσώπου του Ράνιας Σβίγκου, η οποία μάλιστα έκανε λόγο για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Δικαιοσύνη.

«Η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της δικαιοσύνης κ αποτελεί μια νίκη για το πολύμορφο κίνημα που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να συμπαραστέκεται στους δυο νέους, για το δικαίωμά τους σε μια δίκαιη δίκη, για να λάμψει η αλήθεια», έγραψε στο Twitter η κ. Σβίγκου.

Πρωτόδικα οι δύο υπόδικοι είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης.
Πηγή: skai.gr