Μετωπική Μαξίμου - ΝΔ με καταγγελίες για αποστασίες και δικαστικά παιχνίδια

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας μετά τις καταγγελίες του Μεγάρου Μαξίμου για νέο σχέδιο επιχειρηματικών συμφερόντων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για «αποστασία» συμπολιτευόμενων βουλευτών, στον απόηχο της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση στήνει δικαστικές διώξεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καμία εκκρεμότητα με την Δικαιοσύνη.

Αφορμή ήταν το σκέλος της χθεσινής ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου ότι ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να ρίξει την κυβέρνηση για να προλάβει τις ενέργειες της Δικαιοσύνης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μίλησε για ανακοίνωση πανικού της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει τέτοια σχέδια αποστασίας και στο παρελθόν.

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Σκουρλέτης ισχυρίστηκε στον ΑΝΤ1 ότι γίνονται απόπειρες εξαγοράς βουλευτών και αντισυνταγματικές αποστασίες, τονίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει «ανοικτός πόλεμος».

Προσέθεσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει γιατί έχει εφεδρείες.

«Είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες να πέσει η κυβέρνηση από τα επιχειρηματικά συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν είχε στενές σχέσεις με τον κ. Σαββίδη όπως είχε κατηγορηθεί.

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ακόμη πως είναι γνωστό και αυταπόδεικτο ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με επιχειρηματίες που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Να διαχωρίσει τις περιπτώσεις του Δημήτρη Καμμένου και του Γιώργου Λαζαρίδη επιχείρησε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Άφησε υπόνοιες για συμφέροντα πίσω από την στάση του Δ. Καμμένου στην ψήφο δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, προσθέτοντας πως ο βουλευτής επί πολύ καιρό μεθοδεύει την έξοδό του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υιοθετώντας προσωπική γραμμή σε πολλά ζητήματα.

Αντίθετα, για τον κ. Λαζαρίδη εκτίμησε ότι πρόκειται για συναισθηματικό άνθρωπο που, όπως φαίνεται, δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των ευθυνών. Εξέφρασε την ελπίδα πως δεν θα αποδειχτεί ότι ο βουλευτής, που ανεξαρτητοποιήθηκε χθες, είχε άλλα κίνητρα.

Αιτία για την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, σύμφωνα με την επιστολή του, ήταν η συμφωνία με τα Σκόπια, με τον κ. Γεωργιάδη να αναφέρει πως οι ΑΝΕΛ έχουν πλέον εξαερωθεί και στις επόμενες εκλογές ο Πάνος Καμμένος θα φτάσει στο τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

«Κακίζω τον Πάνο Καμμένο ότι αυτός έβαλε τα Σκόπια στο NATO. Αλλά δεν κακίζω τον Τσίπρα γιατί αυτός και οι σύντροφοί του πάντα Μακεδονία ήθελαν να ονομάσουν τα Σκόπια», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr