Κλείσιμο

Συνάντηση Τσίπρα - Κόρμπιν στο Λονδίνο

Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ηνωμένου Βασίλειο, βρέθηκε η δυνατότητα συνεργασίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών διήρκησε 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ επί τάπητος ετέθησαν όλα τα εκκρεμεί ζητήματα. Μεταξύ άλλων, εξέτασαν τις προοπτικές του Brexit, αλλά και το μείζον ζήτημα της ανόδου της ακροδεξιάς στις χώρες της Ευρώπης.

Μίλησαν τόσο για το προσφυγικό, όσο και για το Σκοπιανό, με τον Κόρμπιν να συγχαίρει τον κ. Τσίπρα για την αντιμετώπιση των δύο ζητημάτων.

Ευρεία ανταλλαγή θέσεων και απόψεων πραγματοποιήθηκε -όπως ήταν φυσικό- για την οικονομία. Αμφότεροι διαπίστωσαν τις κοινές ανησυχίες επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και οι δύο χώρες.

Ο κ. Τσίπρας, από την πλευρά του, ανέπτυξε όλη την πορεία της χώρας τα τελευταία 3,5 χρόνια και επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης, είχαμε σειρά υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμφωνία με τους δανειστές το 2015.

Έκανε, ωστόσο, εκτενή αναφορά στα μέτρα στήριξης του κοινωνικού κράτους, αλλά και στα μέτρα προστασίας των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Υπογράμμισε τέλος, την πρόθεση του να διευρυνθούν οι παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα, χάρη στον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο.
Πηγή: skai.gr