Μήνυμα Τσίπρα: Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε

«Είμαστε όπως η ταινία ‘’Too hard to die’’ πολύ σκληροί για να πεθάνουμε» ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την παραίτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη που περιορίζει την κυβερνητική πλειοψηφία στους 152 βουλευτές, κοντά στο όριο απώλειας της δεδηλωμένης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με την Τερέζα Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ, «δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή, μετά την αποχώρηση Λαζαρίδη, παρά τα ανόητα σχέδια που κάποιοι επιχειρούν θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Και μια και βρισκόμαστε στη Βρετανία μια εξαιρετική ταινία ήταν το "Τοο hard to die"... Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, έχει περάσει από σαράντα κύματα και έχει επιβιώσει σε πολύ δυσκολότερες στιγμές. «Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε» σχοιλίασε ο πρωθυπουργός. 

Την ιδιαίτερα φορτισμένη
λέξη της «αποστασίας» χρησιμοποίησαν κυβερνητικοί κύκλοι μετά την παραίτηση Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ. «Οι αποστάτες θα τιμωρηθούν από το λαό» αναφέρουν μάλιστα, καλώντας τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του. Καταγγέλλοντας «σχέδιο νέας αποστασίας» οι κυβερνητικοί κύκλοι φωτογραφίζουν δε «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη» τα οποία «λειτουργούν για λογαριασμό Μητσοτάκη».

«Για να πέσει η κυβέρνηση, γι' αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ... Δεν τους ενδιαφέρει το Μακεδονικό, δεν τους ενδιαφέρει αν κυρωθεί ή όχι η συμφωνία, τους ενδιαφέρει να μην φτάσουμε στην 21η Αυγούστου» σχολίασε νωρίτερα στον ρ/σ Στο Κόκκινο υπουργός Δικαιοσύνης Σταυρός Κοντονής.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε στο Κόκκινο ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή». «Να ξέρετε του κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τού περάσει καθώς νομίζω έχει χάσει πλήρως τη αξιοπιστία του, όταν την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό δεσμεύεται για τη μη ακύρωση της συμφωνίας -εφόσον αυτή προφανώς επικυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες- την άλλη στιγμή έρχεται στην Ελλάδα και το μόνο το οποίο κάνει, είναι εμπόριο πατριωτισμού» σχολίασε ακόμα ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στον ΣΚΑΪ. 

Υποδεχόμενη τον έλληνα πρωθυπουργό η κυρία Μέι έκανε λόγο για «ιστορική επίσκεψη» δίνοντάς του συγχαρητήρια για τις συμφωνίες του Eurogroup και των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την Τερέζα Μέι την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Πηγή: skai.gr