Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Γιώργος Λαζαρίδης

Την ανεξαρτητοποίησή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του ανακοίνωσε o βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης, λόγω των διαφωνιών του με την συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό, με το μεγάλο ερώτημα πλέον να είναι τι θα γίνει με την έδρα του.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αριθμεί πλέον μόλις επτά βουλευτές και για την ώρα η κυβερνητική πλειοψηφία περιορίζεται σε 152 έδρες.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο κ. Λαζαρίδης προτίθεται να διατηρήσει την έδρα του ή να την παραχωρήσει στο κόμμα, ώστε να διατηρηθεί η συμπολίτευση στους 153 βουλευτές.

Με τον κυβερνητικό εταίρο να βρίσκεται σε φάση κρίσης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Θόδωρος Τοσουνίδης ουσιαστικά απείλησε τον κ. Λαζαρίδη πως το κόμμα μπορεί να αποκαλύψει στους ψηφοφόρους του τους «όρκους πίστης» που είχε δώσει στον Πάνο Καμμένο και τον πρωθυπουργός.

«Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει», ανέφερε ο κ. Τοσουνίδης σε γραπτή δήλωσή του, προσθέτοντας ότι «κάθε άλλη απόφαση θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών».

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Λαζαρίδης σχολιάζει πως η πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατατέθηκε «σε λάθος χρόνο», αφήνοντας να εννοηθεί πως στήριξε την κυβέρνηση απλώς διότι δεν ήθελε να ρίξει την δικομματική ενόψει της εξόδου από το Μνημόνιο.

Πρόκειται για την πρώτη ανεξαρτητοποίηση βουλευτή των ΑΝΕΛ μετά την διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος ψήφισε κατά του κυβερνητικού συνασπισμού στην πρόταση δυσπιστίας στα μέσα του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα σημειώθηκαν έντονοι διαπληκτισμοί μεταξύ του Γιώργου Λαζαρίδη και στελεχών των ΑΝΕΛ, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, όταν ο ίδιος μετέβη για να ενημερώσει πιθανότατα για την απόφασή του.

Ο Δημήτρης Καμμένος κατήγγειλε το πρωί, μέσω του ΣΚΑΪ, πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος έχουν συνεννοηθεί να ρίξουν την κυβέρνηση, εάν θέλουν, πριν έλθει προς κύρωση η συμφωνία με τα Σκόπια για το ονοματολογικό.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά