Τσίπρας στο Σίτι: Άνοιξε καθαρός διάδρομος για το μέλλον της οικονομίας

Η λύση στο ζήτημα του χρέους σηματοδοτεί το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας και ανοίγει καθαρό διάδρομο για το μέλλον της οικονομίας και της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της επενδυτικής κοινότητας του Λονδίνου στο Guildhall του Σίτυ το πρωί.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και για δημιουργία βάσεων για βιώσιμη έξοδο στις αγορές. Προσέθεσε πως υπάρχει τώρα μια δυναμική που πρέπει να αξιοποιηθεί για τη στήριξη της ανάκαμψης.

Αναφέρθηκε στα κίνητρα που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος και στην ευκολία σύστασης εταιρειών στην Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, στάθηκε στην συμφωνία του Eurogroup για τη ρύθμιση του χρέους.

Ως προς τις τράπεζες, σημείωσε ότι πέρασαν με ευκολία τα τεστ αντοχής και είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη, ενώ αναφέρθηκε και στη σύσταση αναπτυξιακής τράπεζας.

Τόνισε ότι βασική επένδυση που θέλει να κάνει η χώρα είναι στο έμψυχο δυναμικό της, στους νέους επιστήμονες και επαγγελματίες.

Αναφερόμενος, τέλος, στη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι αυξάνει τις δυνατότητες για επενδύσεις, ανάπτυξη και συνεργασίες στα Βαλκάνια.

Από την πλευρά τους οι παριστάμενοι εκπρόσωποι επενδυτικών σχημάτων και τραπεζών είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους προς τον πρωθυπουργό. Αυτά αφορούσαν κατά κύριο λόγο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, την προοπτική τήρησης υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων επί δεκαετίες και τη φορολόγηση επιχειρήσεων.

Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τη βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο
TAGS: Eurogroup