Βουλή: Μάχη εντυπώσεων με την ενημέρωση για χρέος και οικονομία

Σε μάχη εντυπώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μετατρέπεται ως φαίνεται η απόφαση για το χρέος στο πρόσφατο Eurogroup και οι εξελίξεις στην οικονομία.

Την ώρα που η ΝΔ κατέθεσε στον Πρόεδρο της Βουλής, το αίτημά της για προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο την οικονομία, η Διάσκεψη των Προέδρων ενημερωνόταν για την πρόθεση της κυβέρνησης να ενημερώσει δια του πρωθυπουργού τη Βουλή ακριβώς για το ίδιο θέμα.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι προφανώς να πείσει την κοινή γνώμη ότι δεν φοβάται μία αναλυτική συζήτηση για τη ρύθμιση που πήρε η χώρα για το χρέους ούτε και τις προειδοποιήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο πρωθυπουργός θα κληθεί να απολογηθεί για τα δεινά που έφερε στη χώρα. Άλλωστε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε σηκώσει από την πρώτη στιγμή το γάντι που του πέταξε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας πως είναι έτοιμος όποτε θέλει.
 
Σε κάθε περίπτωση, η μία διαδικασία δεν αναιρεί την άλλη, ωστόσο, η διεξαγωγή δύο ειδικών συνεδριάσεων για το ίδιο αντικείμενο θα ήταν οξύμωρη.

Προς το παρόν όλα είναι στον αέρα για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Βουλή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η σύγκρουση κορυφής δεν θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια την τρέχουσα εβδομάδα, λόγω απουσίας  του πρωθυπουργού σε Λονδίνο και Βρυξέλλες.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά