Μέι: Ένδειξη των ισχυρών δεσμών των δύο χωρών η επίσκεψη Τσίπρα

Ως ένδειξη των ισχυρών διμερών δεσμών θεωρεί την επίσκεψη Τσίπρα στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα και τη συνάντηση που θα έχει μαζί του την Τρίτη η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

Σε γραπτή δήλωσή της προς το ΣΚΑΪ η κα Μέι αναφέρει: «Προσβλέπω στο να υποδεχθώ τον πρωθυπουργό Τσίπρα στην Ντάουνινγκ Στριτ την επόμενη εβδομάδα για την πρώτη του επίσκεψη με διμερείς επαφές από την ανάδειξή του στο αξίωμα. Η επίσκεψη είναι ένδειξη των ισχυρών ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας και της βαθιάς συνεργασίας που απολαμβάνουμε σήμερα. Και αυτή είναι μια σχέση που συνεχίζει να ενδυναμώνεται, με την επίσκεψη τον περασμένο μήνα του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στην Αθήνα και στην Κρήτη να υπογραμμίζει τη στενή σχέση μεταξύ των λαών μας.

»Η φιλία μας πηγαίνει πίσω αιώνες και είναι πιο δυνατή σήμερα από όσο έχει υπάρξει ποτέ. Εκατομμύρια Βρετανών πολιτών ταξιδεύουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο
για να απολαύσουν τη μοναδική φιλοξενία και τον πολιτισμό των πόλεων, της ακτογραμμής και του λαού σας. Οι δυνάμεις ασφαλείας μας συνεργάζονται μέσω του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για να κρατούν τους λαούς μας ασφαλείς και είμαστε σημαντικοί εμπορικοί εταίροι.

»Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Τσίπρα θα μας δώσει την ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τις σχέσεις που μοιραζόμαστε σε όλους αυτούς τους τομείς προς όφελος όλων των πολιτών μας».

Ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκης και συνεργάτες του θα έχει επαφές στο Λονδίνο από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη.

Πέρα από την κα Μέι θα δει τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, επενδυτές και μέλη της χρηματοοικονομικής κοινότητας του Σίτυ, Έλληνες επιχειρηματίες και τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Γρηγόριο.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός