Βενιζέλος: Αντί για γραβάτα ο κ. Τσίπρας να φορέσει φιόγκο

Με σκληρή γλώσσα και δηκτικό τρόπο σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος και την πανηγυρική διάθεση της κυβέρνησης, συνιστώντας στον πρωθυπουργό - που είχε δεσμευτεί να φορέσει γραβάτα όταν ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης - να φορέσει παπιγιόν, δηλαδή, όπως πρόσθεσε με νόημα «φιόγκο».

Ο κ. Βενιζέλος, έκανε λόγο για ταπεινωτική και καθυστερημένη προσχώρηση της κυβέρνησης στην πολιτική του PSI, σημειώνοντας ότι μοιάζει πλέον με «χρυσόμαλλο δέρας» μπροστά στις χθεσινές αποφάσεις, ενώ «κάρφωσε» την κυβέρνηση ότι αντί για την καθαρή έξοδο που ευαγγελίζεται φέρνει διαρκές Μνημόνιο χρέους.

«Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίσει σήμερα την ταπεινωτική, καθυστερημένη και δυστυχώς ατελή προσχώρησή της στην πολιτική του PSI που φαντάζει ως χρυσόμαλλο δέρας σε σχέση με τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup.Το αφήγημα της δήθεν καθαρής εξόδου κατέρρευσε και αντικαταστάθηκε από την ενισχυμένη εποπτεία για πάμπολλα χρόνια και από το διαρκές Μνημόνιο χρέους. Συνεπώς, ο κ. Τσίπρας αντί για γραβάτα μπορεί να φορέσει παπιγιόν, δηλαδή, φιόγκο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά