Κλείσιμο

Συνάντηση Τσίπρα με Παυλόπουλο για το Eurogroup . Έκτακτη σύγκληση της ΚΟ

Αναλυτικά το ανακοινωθέν του Eurogroup 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέπτεται στις 2μμ ο πρωθυπουργός, για να τον ενημερώσει για τη συμφωνία του Eurogroup. H Αθήνα επιχειρεί να προσδώσει πανηγυρικούς τόνους στην επίτευξη της συμφωνίας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας συγκαλεί εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στις 6 το απόγευμα, όπου θα αναφερθεί διεξοδικά στη συμφωνία. 

Πάντως, σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί ικανοποίηση για τη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ στόχος είναι πλέον το κυβερνητικό αφήγημα είναι να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της οικονομίας. 

Για 
ιστορική απόφαση του Eurogroup, που διαμορφώνει μία κατάσταση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, έκανε λόγο την Παρασκευή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το κριτήριο που είχε η Ελλάδα να είναι πειστική στις αγορές «δικαιώθηκε και ικανοποιήθηκε απολύτως» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει».

Σκληρό προαπαιτούμενο, χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα υψηλή πρωτογενή πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup (3,5% του ΑΕΠ έως το 2022, αλλά κυρίως, άνω του 2% για σχεδόν 40 χρόνια, από το 2023 έως το 2060). 

Η απόφαση του Eurogroup είναι πολύ κοντά στις προσδοκίες της κυβέρνησης, και στις τέσσερις θέσεις με τις οποίες προσήλθε η Ελλάδα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. 

Πηγή: skai.gr