Μητσοτάκης: Ο Καμμένος κρατούσε το στυλό του Κοτζιά στις Πρέσπες

Προειδοποίηση πως η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ μπορεί να επιδεινώσει τις σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως θα φέρει στην επιφάνεια ακραία στοιχεία και πάθη που προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν καταφέρει να περιθωριοποιήσουν.

Τόνισε πως η συμφωνία έχει βγάλει στο προσκήνιο τους «εκατέρωθεν πατριδοκάπηλους» και έχει αναζωπυρώσει πάθη που μπορεί να δηλητηριάσουν τις διμερείς σχέσεις, ειδικά σε επίπεδο λαών, ανατρέποντας την ηρεμία που επικρατούσε στο παρελθόν.

Μιλώντας στο «Export Summit VΙ» του ΣΕΒΕ, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως απεμπόλησε τα κέρδη που απέσπασε η Ελλάδα στο Βουκουρέστι, το 2008, υπογράφοντας συμφωνία που ήδη παράγει τετελεσμένα.

Υπό τη σκιά των μεγάλων πιέσεων που δέχεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε ευθέως στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο κατηγόρησε για υποκρισία με στόχο την παραμονή στην καρέκλα της εξουσίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι ενώ «παριστάνει ότι διαφωνεί με την συμφωνία» στην ουσία «αυτός έδωσε στον Τσίπρα το εισιτήριο για τις Πρέσπες» και «κρατούσε το στυλό στον Κοτζιά».

«Αν ήθελε να μην υπογραφεί η συμφωνία [ο Πάνος Καμμένος] θα είχε ρίξει την κυβέρνηση» στη πρόταση δυσπιστίας, προσέθεσε.

Αποσαφήνισε πως η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία όταν θα έλθει προς κύρωση στην Βουλή, ανεξάρτητα από το εάν θα χρειάζεται απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών ή ενισχυμένη, δηλαδή 180.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ