Στη Βουλή η κόντρα για τις αποδοκιμασίες των κυβερνητικών στελεχών

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή τις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς κυβερνητικών στελεχών για τη συμφωνία στο Σκοπιανό, με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Νίκο Τόσκα να ανταλλάσσουν κατηγορίες για «συγγένεια» με τη Χρυσή Αυγή.

«Καλώς τα παιδιά», σχολίασε ειρωνικά ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφερόμενος στην ενόχληση της κυβέρνησης για τις επιθέσεις εναντίον στελεχών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προσθέτοντας με νόημα πως: «όταν συμπτύξατε σχέσεις στην πλατεία Αγανακτισμένων με τη  Χρυσή Αυγή δεν είχατε τέτοιες ευαισθησίες; Ούτε όταν μιλάγατε για κρεμάλες και Γερμανοτσολιάδες; ‘Οταν ο κυβερνητικός σας εταίρος παρότρυνε σε λιντσάρισμα;».

Ο ίδιος μάλιστα απευθυνόμενος στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατέληξε, λέγοντας δηκτικά: «Εσείς εκθρέψατε το τέρας του λαϊκισμού και τώρα που σας δαγκώνει φωνασκείτε. Η ΝΔ καταδικάζει κάθε μορφή βίας χωρίς ιδεολογικό πρόσημο».

Η καταδίκη της βίας εκ μέρους του κ. Χαρακόπουλου όμως δεν έπεισε τον κ. Τόσκα, ο οποίος σήκωσε το γάντι καλωσορίζοντας εξίσου ειρωνικά την αποκήρυξη της βίας από τον βουλευτή της ΝΔ και πρόσθεσε με νόσημα: «Αν τη συνδυάσω με τις δηλώσεις της κ. Σπυράκη για τη συμφωνία στο Σκοπιανό έχω μπερδευτεί. Και δεν καταλαβαίνω τι κάνει η ΝΔ. Καλό θα ήταν να πάρει μία πιο ξεκάθαρη θέση για την αποκήρυξη της βίας γιατί είδαμε και τις σχέσεις στελεχών της ΝΔ με Χρυσαυγίτες».
 
Αμφότερους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο «κάδρο» από την πλευρά της η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία επειδή τώρα στρέφεται εναντίον της και αντιπαραθέτοντας στα κυβερνητικά πυρά περί «συγγένειας» ΝΔ – Χρυσής Αυγής την συνύπαρξη ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία των Αγανακτισμένων.

Κάλεσε, δε, τον Νίκο Τόσκα να συστήσει στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, αντί να μιλάει απλώς για «Χιτλερικούς» να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξεύρεση κατάλληλης αίθουσας ώστε να ολοκληρωθεί επιτέλους η δίκη της Χρυσής Αυγής.

 
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά