Τσίπρας: Περιμένουμε στο Eurogroup συμφωνία για το χρέος

«Περιμένουμε αύριο και μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους που θα σηματοδοτήσει το τέλος της οκταετούς περιπέτειας για την Ελλάδα και το τέλος της λιτότητας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο,

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «εξαιρετικά θετική συγκυρία», και σημείωσε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα δρέψουμε καρπούς μιας πολυετούς δύσκολης προσπάθειας θυσιών από την πλευρά του ελληνικού λαού».

Προσέθεσε ότι το μυαλό του βρίσκεται «στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, που θα αφορά τις κρίσιμες αποφάσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους».

Όσον αφορά την συγκυρία, σημείωσε πως η Αθήνα έχει διαψεύσει θετικά τους εταίρους της, όχι μόνο με την έγκαιρη υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και αναβαθμίζοντας την διεθνή θέση της χώρας, χάρη στην επίλυση του ονοματολογικού των Σκοπίων.

Σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το κοινωνικό κράτος και η υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε πως η υλοποίηση της πολύ σημαντικής προσφοράς του Ιδρύματος Νιάρχος των 250 εκατ., στοχευμένα πάνω σε αδυναμίες ή ελλείμματα του συστήματος Υγείας, έρχονται να δημιουργήσουν μια πολύ θετική δυναμική.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι πριν από δύο μήνες που υπέγραψαν αυτή τη δωρεά, είχε επισημάνει ότι «θα κάνουμε το παν ώστε να προχωρήσει γρήγορα» και ότι σκοπός της σημερινής σύσκεψης είναι η οργάνωση των επόμενων βημάτων και ο έλεγχος των προηγούμενων.

Ανέφερε ότι τα πρώτα βήματα έγιναν όπως πρέπει, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμα με αυτό το τέρας της γραφειοκρατίας, «εντούτοις οι διαδικαστικές δυσκολίες ξεπερνιούνται».

Ο κ. Τσίπρας ξεχώρισε ιδιαίτερα τρεις παρεμβάσεις: του Ιδρύματος Η μία αφορά την κατασκευή του Γενικού Νοσοκομείο Κομοτηνής. Επίσης, η κατασκευή του Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης που «επιτέλους αποκτά νοσοκομείο παίδων». Και τρίτον, η παρέμβαση στον χώρο που σήμερα είναι ο Ευαγγελισμός, με την κατασκευή, ανακατασκευή και δημιουργία στο σημερινό κτίριο που είναι ο οίκος των αδελφών νοσοκόμων, όπου θα έχουμε ένα κτίριο που θα λειτουργήσει ως έδρα του Τμήματος Νοσηλευτικής των Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ
TAGS: Eurogroup