Απειλές από νεοφασίστες κατά βουλευτών των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ο Καμμένος

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την κοινή συνεδρίαση ΚΟ και Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές και πιέσεις που δέχονται στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ διαφωνούν με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, προσθέτοντας ότι αν έρθει στη Βουλή το κόμμα του θα ζητήσει να επικυρωθεί με 180 ψήφους.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, «κατά το πέρας της συνεδρίασης της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δέχθηκα σε προσωπικό λογαριασμό στο twitter μια κόπια ενός λογαριασμού ο οποίος δημοσίευσε το σύνολο των προσωπικών στοιχείων των βουλευτών, των στελεχών και των μελών των ΑΝΕΛ προκειμένου να ξεκινήσει ένα πογκρόμ απειλών σε όλη την Ελλάδα, κατευθυνόμενο από στελέχη της ΝΔ, όπως προκύπτει και από συγκεκριμένα sms που έφυγαν κατά λάθος και προς στελέχη των ΑΝΕΛ»

«Αυτές οι απειλές προχώρησαν σε κινητά τηλέφωνα, σε σταθερά τηλέφωνα οικιών και γραφείων βουλευτών αλλά και στελεχών των ΑΝΕΛ, απειλητικά τηλεφωνήματα τα οποία οδήγησαν και σε απειλητικές προσυγκεντρώσεις σε γραφεία των ΑΝΕΛ αλλά και σε σπίτια στελεχών προκειμένου να υποχρεώσουν τα στελέχη αυτά να εγκαταλείψουν του Ανεξάρτητους Έλληνες» προσέθεσε ο κ. Καμμένος και επισήμανε: «Ο στόχος είναι ο εκφοβισμός που είχε σαν αποτέλεσμα χθες στα Χανιά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης όπου ήταν παρούσα η υπουργός Τουρισμού, κ. Κουντουρά, να έχουμε ένα στημένο τηλεοπτικό σόου όπου με επικεφαλής τον πρώην κρατούμενο των φυλακών, κ. Παντελή Καπαρουδάκη, στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και υπαλλήλων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου να γίνει μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά των ΑΝΕΛ, ενός κλίματος το οποίο θα οδηγούσε, όπως εκείνοι επιθυμούσαν, στο να φυλλορροήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι ΑΝΕΛ δεν φυλλοροούν. Θέλω να είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι αυτού του είδους η προπαγάνδα εις βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα μείνει αναπάντητη: Ζητάμε ομόφωνα, άμεσα δικαστική διερεύνηση με εμπλοκή του εισαγγελέα. Δίνουμε όλα τα κινητά τηλέφωνα της ΚΟ και των στελεχών μας στην διάθεση της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποδειχθεί ποιός προσπαθεί, ουσιαστικά σε συνέχεια και αυτών που ειπώθηκαν στη Βουλή να καταλύσει το πολίτευμα. Γιατί περί καταλύσεως του πολιτεύματος πρόκειται η προσπάθεια η οποία γίνεται για εκφοβισμό στελεχών ενός δημοκρατικού κινήματος» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, έκανε λόγο για απειλές ακόμα και σε παιδί αναφορικά με την ζωή του πατέρα του καθώς και σε απειλές από ιστοσελίδα.

«Αυτά είναι δυστυχώς τα αποτελέσματα της συνεργασίας της ΝΔ του Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Σαμαρά μαζί με την Χρυσή Αυγή και τους νεοφασίστες είπε».

Επισήμανε ότι δεν είναι δυνατό σε μια δημοκρατία από τη μια «να βγαίνει βουλευτής και να ζητάει από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας και από εκεί και πέρα να έχουμε μαζικά τηλεφωνήματα σε κατάλογο που βγαίνει σε fake λογαριασμό του Twitter, που δημοσιεύεται σε εφημερίδες και σε σάιτ, προς στελέχη δημοκρατικού πολιτικού κόμματος. Αυτά δεν γίνονταν ποτέ. Και μάλιστα προτροπή από την ΝΔ σε κατάλογο στελεχών τους, "πάρτε τους και πιέστε τους, τσακίστε τους".

Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ την προηγούμενη εβδομάδα είπε ότι «δεν αφορούσε την συμφωνία ή το σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες», αλλά «είχε στόχο τους Ανεξάρτητους Έλληνες προκειμένου να μην προχωρήσει η πολιτική τής κυβέρνησης και να μην φθάσουμε στην αυριανή ημέρα, στη μέρα δηλαδή συνεδρίασης του Eurogroup και στην έξοδο της χώρας από την περίοδο των μνημονίων».

Κατέστησε σαφές ότι «στο σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες, οι ΑΝΕΛ έχουμε πει ένα μεγάλο "όχι" από της ιδρύσεώς μας», και προσέθεσε: «Η συμφωνία αυτή, το σχέδιο συμφωνίας δεν έχει κανένα νομικό αποτέλεσμα, όπως προσπαθούν να διαδώσουν μέσω των ΜΜΕ, ιδίως εκείνοι που έχουν παραχωρήσει τον όρο "Μακεδονία" πολύ πιο πριν, ιδίως η ΝΔ που με επίσημες δηλώσεις του προέδρου της μιλάει για erga omnes και σύνθετη ονομασία, το ΠΑΣΟΚ που υπέγραψε την Ενδιάμεση Συμφωνία και άλλα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί μετά το 2012».

Επισήμανε δε ότι «το συγκεκριμένο σχέδιο δεν ξεκινά καμία διαδικασία χωρίς τέλος για είσοδο του κράτους αυτού στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ, καθώς απόλυτη προϋπόθεση για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η Συνταγματική αλλαγή και η κύρωση της συμφωνίας αυτής στη Βουλή των Σκοπίων και της Αθήνας».

«Η κύρωση της συμφωνίας αυτής θα απαιτήσουμε να έχει τον αριθμό των 180 βουλευτών», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι εκεί ο καθένας θα αναλάβει την δική του ευθύνη, «και συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ανά τας Ευρώπας τρέχει και παρακαλεί το ΕΛΚ και τους ηγέτες της ΕΕ να δείξουν ανοχή για να μη διαλυθεί η δεξιά του, που υπόσχεται ότι η συμφωνία θα ισχύσει, ενώ στο εσωτερικό παριστάνει τον μακεδονομάχο».

«Διαφωνούμε με τη συμφωνία, ζητούμε 180 βουλευτές και δεσμευόμαστε δημόσια ότι θα παρεμποδίσουμε την κύρωση της συμφωνίας στη Βουλή των Ελλήνων» τόνισε ο κ. Καμμένος, ενώ εκτίμησε ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από το κράτος των Σκοπίων, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της ΠΓΔΜ έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ ότι «αν θέλουν μπορούν να τον ανατρέψουν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό το θέμα της αυξημένης πλειοψηφίας, καθιστώντας σαφές στον κ. Τσίπρα ότι οι ΑΝΕΛ «δεν θα συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο στην επικύρωση αυτής της συμφωνίας, αν δεν είναι με 180, προκειμένου να μην περάσει από τηνΒουλή των Ελλήνων και γίνει ουσιαστικά το σχέδιο συμφωνίας, συμφωνία».

Ερωτηθείς δε σχετικά, είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να έλθει με 151, που σημαίνει ότι δεν θα παραμείνουμε στην κυβέρνηση, είναι ξεκάθαρο».

«Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι εδώ πρόκειται για ψευτοδίλημμα: εκείνοι που υπέγραψαν τον όρο "Μακεδονία" και συμφωνούν στην παραχώρηση του όρου "Μακεδονία" γίνονται οι μακεδονομάχοι, και εμείς οι οποίοι αρνούμαστε την παράδοση του όρου "Μακεδονία", έχουμε τα μέσα να το μπλοκάρουμε, είμαστε εκείνοι που πρέπει να λουστούν τον όρο του προδότη» προσέθεσε.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε επίσης ότι «εάν κατά την ψηφοφορία της πρότασης δυσπιστίας ρίχναμε την κυβέρνηση δεν θα εμποδίζαμε την υπογραφή της συμφωνίας, δεν θα εμποδίζαμε πιθανώς τη συγκρότηση κυβέρνησης με άλλη πλειοψηφία, που δεν θα ήταν οι ΑΝΕΛ μέλη της ώστε να παρεμποδίσουν την κύρωση αυτής της συμφωνίας», προσθέτοντας: «άρα όλη αυτή η προσπάθεια της ΝΔ, σε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή αλλά και τον Έλληνα "Εσκομπάρ", κάτοχο ΜΜΕ, ο οποίος παρακαλεί μέσω των μπουζουκιών "να πέσει η χούντα" για να σωθεί ο ίδιος από τις δικαστικές του διερευνήσεις για 2,5 τόνους τουρκική ηρωίνης, θα βρουν τοίχο».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δεν συναλλασσόμαστε, δεν βάζουμε στη ζυγαριά τα εθνικά θέματα με το θέμα της εξόδου από τα μνημόνια, είναι ξεκάθαρο ότι πήραμε τη δύσκολη πολιτική απόφαση να μην στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας, η οποία θα μας απογείωνε πολιτικά πιθανώς, παίζοντας το παιχνίδι της ΝΔ, αλλά θα σταματούσε την πορεία της χώρας», συνέχισε ο Π. Καμμένος

«Είναι υποχρέωσή μας να ακολουθήσουμε τη δύσκολη οδό της στήριξης της κυβέρνησης, αρνούμενοι την παραχώρηση του όρου "Μακεδονία", προκειμένου η πατρίδα μας να βγει από τα μνημόνια», οι ΑΝΕΛ «από αυτή την επίθεση θα βγούμε πιο ισχυροί», τόνισε και συνέχισε:

«Οι ανακοινώσεις για τις αποφάσεις του Eurogroup θα δώσουν στον ελληνικό λαό να καταλάβει για ποιο λόγο δεχθήκαμε αυτήν την ανοίκεια επίθεση, για ποιο λόγο έπρεπε οι ΑΝΕΛ να πιεστούμε, είτε με εξαγορές βουλευτών, είτε με απειλές και εκβιασμούς, στο να ρίξουμε την κυβέρνηση, για να προχωρήσει η ΝΔ στο σχέδιό της να δημιουργήσει στη χώρα ακυβερνησία και να παραλάβει μια συνθήκη, την οποία όπως υπόσχεται στο εξωτερικό θα υπέγραφε, ή όπως λέει στο εσωτερικό, λόγω του ότι αποτελεί προδοσία θα την κατέκρινε και θα την καταψήφιζε».

Έθεσε δε το ερώτημα προς τον πρόεδρο της ΝΔ «αν αύριο είναι κυβέρνηση θα ψηφίσει ή όχι την συμφωνία; Θα στηρίξει σύνθετο όνομα με erga omnes: Ναι ή όχι;»

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις αποχωρήσεις στελεχών του κόμματός του είπε: «Ξέρω ότι και την Παρασκευή το βράδυ ξέρατε ότι θα φύγουν κάποιοι βουλευτές. Μάλιστα κάποιοι φρόντισαν να ενημερώσουν ότι ο κ. Καμμένος ήδη έχει κάνει τις επαφές του για να συμπαρασύρει άλλους δύο βουλευτές μαζί του. Δυστυχώς για όλους αυτούς, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, δεν εξαγοράζονται, ούτε διαπραγματεύονται». Επανέλαβε δε ότι οι ΑΝΕΛ δεν βάζουν στην ζυγαριά τα εθνικά θέματα με το θέμα του χρέους.

Ερωτηθείς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία είπε πως «πρόκειται περί ομηρίας, περί αιχμαλωσίας ουσιαστικά», αφού «δεν έχουν αποδοθεί για 112 ημέρες οι οφειλόμενες από το διεθνές δίκαιο, κατηγορίες από την πλευρά της Τουρκίας» και επισήμανε: «Όσον αφορά αυτά τα οποία γράφονται για "δόλο" ή άλλες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τα κινητά τηλέφωνα κ.λπ., δεν αποτελούν μέρος της επίσημης κατηγορίας η οποία δεν έχει διατυπωθεί. Ότι είναι παράνομη η κράτησή τους είναι δεδομένο, ότι βρίσκονται σε ομηρία είναι δεδομένο, όπως βρίσκεται και ο πάστορας Μπράνσον από τις ΗΠΑ και ζητούν την ανταλλαγή του με τον Γκιουλέν- και η τακτική αυτή της Τουρκίας την έχει περιθωριοποιήσει και μέσα στη Συμμαχία».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι έως τα μέσα του 2019, «όπου φαίνεται ότι δεν θα έλθει η συμφωνία και πιθανώς να μην έλθει ποτέ, θα έχουμε καταφέρει να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια, να έχουν προχωρήσει οι υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη διαφθορά- και παράλληλα υπάρχουν και άλλες υποθέσεις ιδιωτικού ενδιαφέροντος οι οποίες όμως έχουν σοβαρό ενδιαφέρον εκδοτικό και ραδιοτηλεοπτικό, και αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να επιλέγει να έχει μεταμορφώσει την ΝΔ σε ένα πολιτικό βραχίονα του Έλληνα "Εσκομπαρ"».

Τέλος, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι την 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Πηγή: skai.gr